Forrige torsdag gikk Discovery seirende ut av budkampen om Tippeligaen fra og med 2017, og dermed må TV 2 gi slipp på en av sine mest attraktive rettigheter. Nå tilspisses kampen om tv-profilene.

Les mer: Discovery kjøper Tippeligaen for 2,4 milliarder

TV 2-profil Susanne Furøy Wergeland melder overgang til Discovery Networks, som eier blant annet TVNorge og Eurosport. Hun får en viktig rolle i sportsredaksjonen som nå rustes opp for Tippeligaen fra 2017 og OL fra 2018, skriver kanalen i en pressemelding.

- Susanne er drivende dyktig og veldig allsidig, så dette er en drømmesignering for oss. Hun kommer til å jobbe både som programleder og reporter, og blir sentral i den prosessen vi er i gang med nå, hvor vi bygger opp en slagkraftig sportsredaksjon som skal håndtere fire OL, seks år med Tippeligaen og alt annen spennende sport som kommer på våre kanaler i tiden framover, sier Jan-Erik Aalbu, sportssjef i TVNorge og Discovery Networks.

Susanne Wergeland sier hun er begeistret for det som skjer hos Discovery Networks om dagen.

- Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang. Discovery har vist at de mener alvor med sportssatsingen sin, nå sist ved å sikre seg Tippeligaen. Det er kjempespennende å få være med på oppbyggingen av det som kommer til å bli kanskje Norges travleste og morsomste sportsavdeling i årene som kommer. Det har vært noen veldig fine og lærerike år i TV 2, jeg har blitt kjent med mange fantastiske mennesker, men nå føltes det riktig å gyve løs på nye utfordringer, sier Susanne Wergeland.

Susanne Furøy Wergeland er utdannet journalist ved Høgskolen i Oslo og har bakgrunn fra blant annet NRK, Rosenborg Media og Dagbladet. Siden 2011 har hun vært sportsanker i TV 2 Sporten.

Les også egen sak om hele regnestykket etter fotballkøpet: Må hente 300 mill. fra tv-distributørene (krever innlogging)