Navn: Lene Bjørck

Alder: 42

Stilling: Strategisk rådgiver for Altibox

- Hva spiser og drikker du julaften? 

- Hos oss er det juleribbe med alt som hører til. Mormor var en veldig flink kokk og serverte alltid hjemmelaget karamellpuddig til dessert. Den tradisjonen har vi tatt med oss videre. 

- Blir jakten på den beste markedsfører enkel eller vanskelig? Gjør norske markedsførere en god nok jobb?

- Jeg håper den blir vanskelig. Altså at det kommer mange interessante og gode case. En markedsføreres rolle er utfordrende og til stadig i endring. Det dreier seg om å manøvrere i mange plattformer og kanaler som stødige rådgivere for kundene.

- Hvis du skal oppsummere medie- og kommunikasjonsåret 2015 med ett ord eller én setning, hva sier du da?

- Ett ord: Nådeløst.

- Hvem har fått for mye og hvem har fått lite taletid på Kampanje.com i år?

- Kampanje er en god kanal for aktualisering av temaer i bransjen og jeg opplever at det er et viktig samlingspunkt for bransjens mange aktører. Jeg utfordrer Kampanje til å invitere bredden i bransjen til dialog, fortsette å hylle godt arbeid samtidig som de skal stille krav til bransjens aktører for stadig å utvikle seg selv og kundeforholdene. 

- Hvem skal få prisen «beste PR-stunt» og «verste PR-stunt» i 2015?

- Coops «The Secret Coffee Shop» var absolutt en suksess. Både på sosiale medier og gjennom bred mediedekning. Til tross for at inspirasjonen er hentet fra Lidl og åpningen av deres gourmetrestaurant Dill i Sverige. Når det gjelder verste PR-stunt blir det vel tett konkurranse mellom Justisminister Anders Anundsen og Justin Bieber. Som et resultat av sistnevntes vannskrekk fulgte If Skadeforsikring opp med real time-marketing av høy klasse med denne Facebook-posten: «Vannskader er et kjempeproblem i Norge. Dårlige vannrør og ekstremvær er årsak til skader for milliarder av kroner hvert år. Men skulle du være så uheldig å søle litt vann, går det stort sett bra hvis du tørker opp etter deg. Det er ingen grunn til å ta på vei. Rolig, vi hjelper deg. PS! Ved større skader enn helt vanlig søling, kontakter du oss på if.no eller 02400.» Applaus!

- Bør staten finansiere nyhetsproduksjonen til TV 2?

- Jeg har stor respekt for TV 2 og det gode håndverket de legger ned i nyhetsproduksjonen. Vi er avhengige av flere og uavhengige nyhetsformidlere, samtidig ønsker jeg ikke å ta stilling til hvorvidt staten bør finansiere nyhetsproduksjonen til TV 2.

- Vil noen av de største papiravisene og ukebladene legges ned i 2016?

- Nei, jeg tror bransjen er for seiglivet til det. Det er ikke tvil om at mediebransjen må tenke nytt og implementere nye forretningsmodeller. Fakta er at vi aldri har konsumert mer innhold, så kundene forsvinner ikke. Men jeg er spent på å se hvem som først lykkes med å tenke nytt og utvikle forretningsmodeller som gjør at vi beholder en sterk, fri og uavhengig presse.

- Hva er ditt forhold til adblocks?

- Jeg lar meg begeistre av god reklame, så for meg er ikke adblocks et tema. Men det at adblocks i det hele tatt eksisterer må bransjen se på som en utfordring fremfor en trussel. Hvis vi lager smart og relevant nok reklame vil det ikke oppfattes som støy i samme grad som i dag. 

- Hvem er Medie-Norges tre mektigste personer (gjerne i rangert rekkefølge)?

- For meg er dette relativt, og kommer an på hvilken del av bransjen man opererer i. Men sannheten er at den virkelige makten ligger hos forbrukeren, og jeg gleder meg til å se den videre utviklingen av dette i 2016. I Altibox er forbrukeren vår aller viktigste “puls”. Vi blir stadig utfordret av et globalt marked og opplever at å invitere til tett og ærlig forbrukerdialog er en svært viktig del av vår rolle som innovatør. 

- Hva bør være mediebransjens nyttårsforsett i 2016? 

- Kunden har teknologien i lomma og konsumerer både tekst- og videoinnhold uansett hvor de er. Det er en fantastisk mulighet for vår bransje, der vi er nødt til å tenke kreativt om innhold og distribusjon og målgruppestyring. Innovasjon i fokus, og øye på gode løsninger og resultater.