I november ble det kjent at Aller Media og Dagbladet skal kutte mellom 45 og 65 årsverk og 110 millioner kroner, bare åtte måneder etter at Kampanje meldte at samme mediekonsern skulle skjære ned med 70-80 millioner og 40-50 årsverk.

I ettermiddag - rett før jul - får de ansatte beskjed om hvor mange årsverk mediekonsernet skal kutte til sammen. Da blir det også endelig avklart om hvorvidt det blir frivillig nedbemanning eller oppsigelser. Etter det Kampanje har grunn til å tro vil nedbemanningen på Hasle igjen skje uten tvang og oppsigelser. Konsernsjef Dag Sørsdahl i Aller Media er ikke tilgjengelig for kommentarer i ettermiddag.

Fristen gikk ut mandag
Mandag klokken 16.00 denne uken gikk fristen ut for å søke på sluttpakker og Avtalefestet Pensjon (AFP) i Aller Media og Dagbladet. Etter det Kampanje forstår var konsernledelsens mål om å redusere bemanningen med inntil 65 personer ikke innenfor rekkevidde bare noen få dager før fristen gikk ut. Da skal Aller Media-ledelsen ha varslet de ansatte om at det ikke ville bli gitt noen sluttpakker etter fristens utløp og at en nedbemanningsprosess ville starte i januar neste år. Men de siste dagene skal kabalen for kutt og nedbemanning ha gått opp på Hasle. Det betyr at faren for oppsigeleser i januar trolig er over. Det vil trolig være julebudskapet fra Aller Media-sjef Dag Sørsdahl under et allmøte i Aller-huset på Hasle i ettermiddag.

Aller Media og Dagbladet ga i november sine ansatte et tilbud om sluttpakker på maksimalt 11 måneder avhengig av ansiennitet og oppsigelsestid. Dessuten gikk det ut tilbud om etterlønn i forbindelse med AFP tilsvarende 12 måneders lønn og spart pensjonspremie i tillegg.

Les også: - Derfor kutter Aller Media og Dagbladet igjen

Les også: - Det er fortvilelse og vantro

Det store spenningsmomentet i mediehovedkvarteret på Hasle har siden meldingen om kutt kom i november vært om et tilstrekkelig antall ansatte ville søke og få innvilget sluttpakke og AFP, eller om Aller Media og Dagbladet måtte ty til oppsigelser.

I så fall ville det vært første gangen Dagbladet sa opp folk i redaksjonen. I juni 2014 løste det seg på overtid og mediehuset styrte unna oppsigelser i redaksjonen. Den gang endte det med at fire grafikere ble sagt opp. Én av oppsigelsene havnet i retten, hvor det ble forlik. 15 journalister, mange i kultur- og magasinredaksjonen, fikk den gangen innvilget sluttpakke. Dagbladet kuttet rundt 60 årsverk og 60 millioner kroner i fjor. Heller ikke Aller Medias blader har pleid å si opp folk i bladredaksjonene. Også der har det vanket sluttpakker under en rekke runder med nedbemanning de siste årene.

Aller Media - inkludert alle bladene, Dagbladets papiravis og nettavis, kutter kostnadene med rundt 200 millioner i 2016/2017 til sammen av en omsetning på nærmere to milliarder. Totalt forsvinner nærmere 100 årsverk. Alt handler om å demme opp for papirfallet. Derfor ligger det i kortene at det kommer nye kutt de neste årene, slik det vil gjøre i en rekke andre mediehus.

I april i år flyttet Aller Media og datterselskapene inn i et splitter nytt hovedkvarter på Hasle utenfor Oslo sentrum, tross kraftig motstand fra journalistene i Dagbladet.

Les mer: Aller Media på vei mot to milliarder

Les også: Ny Aller-sjef vil ikke gi opp papir