Den svenske, familieeide mediegiganten Bonnier, som blant annen eier TV4, Dagens Nyheter, Expressen og flere ukeblader i Norge og internasjonalt, skal kutte kraftig i kostnadene. Det er konsernsjef Tomas Franzén som har gitt ordre om kutt, skriver det svenske medienettstedet Resumé.

Det er klart at Bonnier skal spare to milliarder kroner fram till 2018. Det skal skje gjennom å kutte kostnadene i tradisjonelle medier, effektivisere og spare gjennom innkjøpssamarbeid, skriver Resumé.

Pengene som Bonnier skal spares skal skal brukes på utvikling av nye digitale inntektskilder. Bonnier har planer om å teste flere nye forretningsområder de neste fem årene enn de har gjort de siste femti år. Inntektsandelen fra digitale forretninger skal opp fra 20 prosent i dag til 35 prosent i 2018 - og videre opp til 50 prosent i 2020.

For å få til dette skal Bonnier modernisere sin bedriftsorganisasjon og kultur. Ledelsen og konsernet skal fokusere på teknologi, kunder og samarbeid.

- I år 2020 er vi et ledende digitalt mediehus som vokser og tjener penger, med kraft til stadig å investere i nye ideer og løsninger for våre kunder. Vi fortsetter å bidra til et åpent samfunn gjennom journalistikk, samfunnsdebatt, nyheter, underholdning og kunnskapstjenester, skriver konsernsjef Thomas Franzén i en e-post til ansatte.

Han understreker at det haster med å iverksette tiltak for å nå målene og dermed kunne vokse videre.

Bonnier omsatte for 23,927 milliarder svenske kroner i 2014. Driftsresultaet endte på 3,810 milliarder svenske kroner.