I forbindelse med høstens kommunevalgkamp sendte Ap-leder Jonas Gahr Støre sin første melding på Snapchat. Nå har han spilt inn partiets første podkast.

Kommunikasjonssjef Bjørn Tore Hansen sier det er viktig for partiet å prøve ut nye kanaler.

- Enten det er snakk om tisekunders budskap på Snapchat, eller lengre podkaster, er det viktig for Arbeiderpartiet å prøve ut nye måter å formidle og snakke om politikk på, sier han.

- Nå er jo ikke podkast i seg selv så veldig nytt, i hvert fall ikke med tanke på radioformatet, men vi er det første politiske partiet i Norge som tar det i bruk.

I den første episoden snakker Støre med tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland om klima og oppfølging av klimamøtet i Paris.

- Jeg er så heldig å ha et verv som gjør at jeg møter utrolig mange interessante mennesker med spennende ting å formidle, så å kunne prøve ut å dele noen av disse samtalene gjennom podkast er gøy, sier Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre.

Les også: Ap starter valgkampen på Snapchat

- Vi politikere har nok ofte godt av å bli utfordret på å fatte oss i korthet med 140 tegn på Twitter, eller ti sekunder på Snapchat, men noen ganger er det fint å kunne bruke litt mer tid og ha litt mer refleksjon rundt et større tema, sier Støre.

Han forteller at det også skal være rom for folk utenfor Ap i podkasten.

- Dette skal ikke være noen kanal for høytlesning av partiprogrammet. Vi vil invitere gjester både innen- og utenfra partiet, også de som ikke alltid er enige med oss.