I går erfarte Kampanje at Aller Media og Dagbladet slipper å måtte ty til oppsigelser under den pågående nedbemanningen i mediekonsernet på Hasle i Oslo.

Nå bekrefter konsernsjef Dag Sørsdahl i Aller Media opplysningene overfor Kampanje.

- Vi har vi fått et stort tilslag av frivillighet og søknader på sluttpakker, slik at vi unngår oppsigelser knyttet til denne prosessen, sier han til Kampanje.

Les også: Dagbladet og Aller Media unngår oppsigelser

Målet var å kutte mellom 45 og 65 årsverk. 39 årsverk skulle etter planen vekk i Dagbladet og 25 årsverk i Aller Media.  Etter det Kampanje forstår ender denne runden med nedbemanninger at totalt 50 årsverk ryker, cirka 30 i Dagbladet og under 20 i Aller Media. De endelige tallene ønsker ikke konsernsjef Dag Sørsdahl å kommentere overfor Kampanje. Men han sier dette:

- Vi kan bekrefte at vi etter å ha fått et stort tilslag av frivillighet ligger innenfor den målsetningen vi hadde for denne prosessen.

Aller Media - inkludert alle bladene, Dagbladets papiravis og nettavis - kutter kostnadene med rundt 200 millioner i 2016 og 2017 til sammen av en omsetning på nærmere to milliarder. Totalt forsvinner nærmere 100 årsverk. Alt handler om å demme opp for papirfallet.

- Er den siste nedbemanningsrunden tilstrekkelig til å unngå ny nedbemanning i 2016?

- Vi må til enhver tid tilpasse oss markedet, kostnader og inntekter. Dette vil være en kontinuerlig prosess for å sikre en hensiktsmessig drift. Det er derfor vanskelig å si noe om dette nå, svarer Aller Media-sjefen.

Les også: - Derfor kutter Aller Media og Dagbladet igjen

Les også: - Det er fortvilelse og vantro

- Hvordan vil du oppsummere året for Aller Media og Dagbladet?

- Jeg startet mitt arbeid i Aller i august i år og har derfor ikke fått med meg hele 2015. Men mitt bestemte inntrykk er at dette har vært et viktig og utviklende år for Aller, med store endringer for hele konsernet. Aller-konsernet i Norge har vært og er inne i en digital transformasjon og utvikling av nye forretningsområder. Selskapene har sterke merkevareposisjoner, teknologi og kompetanse som forvaltes godt på alle plattformer og flater; mobil, nett, print, sosiale medier og eventer, sier Sørsdahl.

Aller-sjefen mener det «arbeides godt og aktivt med bruk av teknologi, partnerskap og digitale konsepter som skal skaffe vekst inn i 2016».

- I vår flyttet Aller og Dagbladet sammen i Allerhuset på Hasle, i et mediehus som skaper rom og grunnlag for godt samarbeid og samhandling på tvers av virksomhetene og som gir oss god styringsfart inn i 2016.  

Les mer: Aller Media på vei mot to milliarder

Les også: Ny Aller-sjef vil ikke gi opp papir