300.000 så finalen på den 17. ordinære sesongen på «71° nord». I snitt har 342.000 fulgt årets sesong. Det er noe lavere enn i fjor, da 365.000 fulgte sesongen.

- Nok en gang leverer «71° nord» sterke tall. Serien er inne i sitt 15-leveår og er fortsatt ett av de mest sette programmene vi har. Vi skylder en stor takk til Nordisk Film og alle de involverte i produksjonen, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

«71° nord» er en av Norges lengstevende realityserier og har hatt både opp- og nedturer siden starten i 1999. I 2013 nådde seertallene sitt laveste punkt siden 2000 med et snitt på 307.000 seere. I 2011 fulgte hele 439.000 med på hver episode.

Løsningen var blant annet å hente inn færre «friskuser».

- Vi tok grep og gjorde et par små justeringer etter en liten nedtur for to år siden. Spesielt har vi rettet oppmerksomheten mot castingen. Vi har i større grad prøvd å få med oss sterke personligheter, og ikke bare friskusene. Det virker som dette har gitt resultater, sa programdirektør Eivind Landsverk etter premieren på årets sesong.

Les mer: - Færre friskuser ga seervekst

Før finalistene i «71° nord» fikk slippe til var det klart for en ny luke i «Asbjørns julekalender». 293.000 fikk med seg gårsdagens episode. Det er dermed den mest sette enkeltepisoden så langt, om man ikke regner med reprisen senere på kvelden.

- Det er ikke så ofte vi opplever at seertallene vokser gjennom en programserie. Så dette er utrolig morsomt. De akkumulerte episodetallene for den første uken ligger nå på over 600.000, med repriser inkludert. Det er meget sterkt, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks.