Navn: Victoria Bryde

Alder: 36

Stilling: Programleder i P4, men fra januar prosjektredaktør i Content House.

Aktuell: Går fra P4s Radiofrokost til Content House, et redaksjonelt byrå som blant annet leverer innhold til Egmont Publishing.

 - Hva spiser og drikker du julaften?

- Hva er det jeg ikke spiser? I familien min starter julefeiringen lille julaften. Da samles vi til jul og spiser ribbe, mammas hjemmelagde medisterkaker, pølser og alt av tilbehør. Øl og assortert akevitt hører selvsagt med - iskald Gammel Oppland til meg.  Julaften starter etegildet etter «Tre nøtter til Askepott». Da er det risengrynsgrøt med rød saft, mandel i grøten og marsipangris til vinneren. Deretter går det i småspising av mammas syv sorter og kalde medisterkaker fra i går frem til sølvguttene synger julen inn klokken 17.00. Da har vi champagne og canapéer. Etter at mine foreldre ble eldste generasjon, har vi laget vår egen middagstradisjon julaften. Da spiser vi  ryper, og foreldrene mine finner frem den litt ekstra gode rødvinen. Måltidet avsluttes med multekrem.

- Hvorfor slutter du i P4?

- Det er ny ledelse, nye tider og mange som slutter i P4 om dagen - både frivillig og ufrivillig. Jeg fikk tilbud om sluttpakke og tok den.

- Hvis du skal oppsummere medie- og kommunikasjonsåret 2015 med et ord eller en setning, hva sier du da?

- To ord: Nedbemanning og innholdsmarkedsføring.

- Hvem skal få prisen «beste PR-stunt» og «verste PR-stunt» i 2015?

- Justin Bieber, som stormet av scenen på grunn av noen vanndråper i Chateau Neuf, skapte i hvert fall stor ståhei. Om det var årets beste eller verste PR-stunt, gjenstår å se.

- Bør staten finansiere nyhetsproduksjonen til TV 2?

- Nei. De bør heller gi mer penger til NRK, slik at de kan ha den nyhetsdekningen folk ønsker og forventer. Reklamefri kvalitet og bemanning koster penger.

- Vil noen av de største papiravisene og ukebladene legges ned i 2016?

- Jeg tror mange fortsatt liker å kose seg med ukeblader, lokalaviser og helgemagasiner på papir. Selv om opplaget på dagsavisene faller fort, tror jeg ikke noen av de største vil legge ned allerede neste år, men det går nok mot en papirløs fremtid. Man kan ikke tvinge folk til å kjøre hest og kjerre når det står en snerten sportsbil rett ved siden av.

- Hva er ditt forhold til adblock?

- Jeg har jobbet i radio de siste årene, og der bruker vi heller mute-knappen.

- Hvem er Medie-Norges tre mektigste personer?

- Vi er litt uenige om det her hjemme. Jeg mener det er meg, samboeren min (NRK-journalist Tom Nilssen, red.anm.) mener det er ham, og tenåringen på medialinjen mener det er henne. Vi vurderer å avgjøre det ved tautrekking i julen.

- Hva bør være mediebransjens nyttårsforsett i 2016?

- Å ikke spare seg til fant. 

Les også: Går fra P4s Radiofrokost til content-byrå