Klassekampens sjefredaktør Bjørgulv Braanen jobbet under Kåre Valebrokk i den rosa avisen Dagens Næringsliv i flere år. Men det er ikke slettes ikke grunnen til at Klassekampen kommer ut på rosa papir. For dagens utgave er en markering og den røde avisen blir ikke rosa permanent. 

-  Vår ambisjon er å styrke dekningen av økonomi og arbeidsliv i en tid hvor norsk økonomi sliter. Det er altfor få hovedstadsaviser som dekker produksjonslivet og vilkårene for bedriftene der ute, sier nyhetssjef i Klassekampen Mímir Kristjánsson i en pressemelding.

I forbindelse med at Klassekampen lanserer sin nye økonomiseksjon kommer den ellers røde avisa i dag ut på rosa papir.

- Det er selvsagt et stunt for å få oppmerksomhet rundt vår nye økonomisatsing. Vi ønsker å gjøre avisa enda mer relevant for det produktive Norge, fagfolk og de som har fingeren på pulsen der hvor verdiene skapes, sier Kristjánsson, som beroliger eventuelle bekymrede lesere med at rosafargen er et forbigående fenomen og at avisa ikke har skiftet politisk forankring.

Klassekampen har ingen planer om å gå DN i næringen.

-  Klassekampen er naturligvis ikke en ren næringsavis. Men det er, som på alle andre felt, Klassekampens ambisjon å gi en så bred, rik og mangfoldig dekning av økonomi og arbeidsliv som overhodet mulig. Vi lærer ikke bare av DN, men også av Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende og flere andre «vestlandsaviser», sier Kristjánsson.