Det Nye ble felt i dagens møte i Pressens Faglige Utvalg (PFU) for brudd på punkt 2.7 i Vær Varsom-plakaten, om at journalistisk omtale av produkter, tjenester, merkenavn og kommersielle interesser, også mediets egne, skal være journalistisk motivert.

Det var Det Nyes rolle i lanseringen av Caroline Berg Eriksens veskekolleksjon, kort tid etter at kolleksjonen var omtalt i et portrettintervju av bloggeren, som utløste fellelsen.

Les alt om saken her: Det Nye felles for «Fotballfrue»-vesker

- Vi har slike saker med jevne mellomrom, og det er viktig at utvalget sier ifra klart og tydelig. Her er det en samrøre mellom redaksjonell virksomhet og markedsvirksomhet, sa TV 2-journalist Øyvind Brigg i den påfølgende diskusjonen i PFU.

PFU-leder Alf Bjarne Johnsen tok til orde for at uttalelsen fra PFU var for streng, men valgte ikke å ta dissens.

Det Nye-redaktør Karine Thyness mener også PFU legger seg på en streng linje.

- Vi felles ikke for journalistikken, men for en tvil rundt Det Nyes rolle i Caroline Berg Eriksens event. Vårt intervju med Berg Eriksen er basert på journalistiske vurderinger. Det finnes ingen kommersielle bindinger mellom Det Nye, Berg Eriksen eller veskemerket Adax. Jeg synes fellelsen er svært streng, og tror den kan bli utfordret. Vi tar fellelsen til etterretning, og vil publisere en beklagelse snarest mulig, sier hun i en kommentar til Kampanje.