Navn: Reidun Kjelling Nybø

Alder: 45 år

Stilling: Assisterende generalsekretær i Norsk Redaktørforening. Fra mandag 8.12 konstituert generalsekretær fordi generalsekretær er i pappaperm.

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Pinnekjøtt og champagne

- Tror du norske redaktører vil lære noe av Redaktørforeningens veileder for content marketing?

- Jeg håper at veilederen kan være nyttig. Svært mange av våre medlemmer har i alle fall gitt uttrykk for at de ønsker seg veiledning på dette området.

- Hvis du skal oppsummere medie- og kommunikasjonsåret 2015 med ett ord eller én setning, hva sier du da?

- Berg- og dalbane.

- Hvem har fått for mye og hvem har fått lite taletid på Kampanje.com i år?

- Det er vel gjerne slik at det blir mange av de samme folkene som kommer til orde hele tiden - i alle deler av bransjen. Det er lett å glemme at mediebransjen i Norge er mer enn de som befinner seg i Oslo sentrum.

- Hvem skal få prisen «beste PR-stunt» og «verste PR-stunt» i 2015?

- Kommer ikke på noen virkelig gode i farta, men en hel haug med dårlige: For eksempel Anders Anundsens regidebut, Justin Biebers våte, sinte stunt og kronprinsparets hemmelige seilas. Og så har vi jo Kringkastingsrådet da...

- Bør staten finansiere nyhetsproduksjonen til TV 2?

- TV 2 er en kommersiell tv-kanal - og skal fortsette å være det. Men Widvey og co bør selvsagt gå i dialog med TV 2. Å ha en kommersiell tv-kanal som leverer nyheter fra en hovedredaksjon utenfor Oslo er svært viktig.

- Vil noen av de største papiravisene og ukebladene legges ned i 2016?

- Det er ikke sikkert at noen legges ned, men jeg tror 2016 blir enda mer krevende enn 2015 og at vi vil se store endringer blant annet når det gjelder frekvens.

- Hva er ditt forhold til adblocks?

- Jeg bruker ikke adblocks, fordi jeg ikke vil ødelegge for finansieringen av journalistikken (av samme grunn som jeg aldri har reservert meg mot telefonsalg), men jeg skjønner hvorfor adblock-tjenestene har oppstått. Bransjen har i mange år oppført oss som om det må være likhetstegn mellom digital reklame og støy.

- Hvem er Medie-Norges tre mektigste personer?

- Det spørs hvilke kriterier vi regner etter. Den lista vil variere sterkt ut fra om det handler om politikk, økonomi, etikk, utvikling og juss. Jeg er så lei av lister der man automatisk hiver inn toppene i de største konsernene pluss kulturministeren og noen organisasjonstopper og definerer mediemakt så vagt og vidt.

- Hva bør være mediebransjens nyttårsforsett i 2016?

- Peis på! Nordlendingens svar på «Just do it»! Vi må skjønne at endring er det eneste som vil være konstant framover. Og så må vi slutte å si at alt går til helvete.

Tidligere denne uka skrev Jarle Aasland kommentaren «Avisbransjen går til helvete». Les den her.