Det er NRK som skriver at etter OL-nedturen brukte landslagssjef Vidar Løfshus bevisst media for å provosere de norske langrennsherrene. For etter siste OL uttalte Løfshus til media at han ikke var fornøyd med de norske langrennsherrene.

- Det var bevisst. Jeg fikk selvsagt intern kritikk av en del løpere, men det viste seg at jeg traff en spiker - ei øm tå - så man kan si at vi har brukt det som motivasjon. Vi har hatt fokus på at alle må opp på et akseptabelt nivå på trening og i dedikasjon, sier Løfshus til NRK.

I dag er Løfshus godt fornøyd med taktikken, siden helges mesterskap har gjort at rollene er byttet om. Nå er de plutselig norske herrene mer dominerende enn de norske kvinnene i langrenn. Så han angrer ikke.

- Som sjef har du rett til å bruke media, og av og til må du bruke virkemidler som ikke er populært internt, sier Løfshus.