I dag morges meldte Kampanje at Ingeborg Volan, som har vært redaksjonssjef for NRKbeta og sosiale medier-sjef i NRK, slutter for å begynne som utviklingsredaktør i Adressa.

Les mer her: Volan går fra NRK til Adressa

Volan søkte på stillingen som utviklingsredaktør, og ser frem til å ta fatt på nye utfordringer i hjembyen. 

- Jeg er født og oppvokst i Trondheim og har alltid hatt er varmt hjerte for mediehuset Adresseavisen. Når muligheten dukket opp til å være med og sette preg på medieutviklingen i Norges fineste by og med helt ny ledelse, er det en mulighet jeg bare ikke kan la gå fra meg, sier Volan til Kampanje.

Hun legger til: 

- Samtidig er jeg veldig stolt av det vi har fått til de siste årene med sosiale medier i NRK og med NRKbeta. Så det blir vemodig, samtidig som jeg er 100 prosent sikker på at NRK kommer til å fortsette den fantastiske utviklingen også uten meg.

Medieutviklingssjef i NRK, Heidrun Reisæter, kan ikke gi endelig svar på hvordan Volan skal erstattes. 

- Ingeborg har i praksis hatt to jobber, som sjef for NRKbeta og som sosiale medier-sjef. Nå må vi sette oss ned og diskutere hvordan vi løser disse oppgavene best for NRK videre, sier hun.

Ledergruppen for medieutvikling i NRK, som Volan har vært en del av, går for tiden gjennom flere endringer. Andreas Munkelien, som har vært utviklingssjef, går over til å jobbe med teknologi på tvers av NRK. Reisæter søker for tiden etter hans etterfølger.

 - Vil det si at  ledergruppen for medieutvikling nå er på jakt etter to nye kandidater?

- Som allerede nevnt - vi skal sette oss ned nå og diskutere hvordan vi løser Ingeborgs oppgaver videre, og kan ikke gi noe tydeligere svar før vi har rukket nettopp det.