Vebjørn Selbekk, redaktør i avisa Dagen, er oppnevnt som nytt medlem i Kringkastingsrådet.

- Presseetikk opptar meg veldig sterkt, og jeg har som pressemann en del erfaringer både foran og bak mikrofonen. Jeg har selv stått i pressestormen, og jeg tror den erfaringen kan være verdifull i en sånn sammenheng, sier Selbekk til Dagen.

Selbekk ble landskjent da han i 2006 som redaktør for Magazinet trykket flere karikaturtegninger av profeten Muhammed som først var publisert i den danske avisa Jyllands-Posten. I Kringkastingsrådet erstatter han Frank Rossavik, som slutter i rådet etter å ha vært medlem siden 2010.

Per Edgar Kokkvold leder rådet, som har 14 medlemmer.

Også to andre medlemmer skiftes ut. Torgeir Uberg Nærland, medieforsker ved Universitetet i Bergen, overtar plassen til professor Hallvard Moe, mens Senterpartiets Torvild Sveen overtar etter Erlend Grimstad.

(©NTB)