TV 2-eide Nordic World har solgt formatet «Til bords med fienden» til spanske Bambu Entertainment. Det skriver selskapet i en pressemelding. Avtalen betyr at det norske tv-formaten kan oppstå i en spansk versjon.

«Til bords med fienden» ble sendt på TV 2 i 2012 og 2013 med Fredrik Græsvik som programleder og Tom Victor Gausdal som mesterkokk. De oppsøkte internasjonale konfliktsoner hvor de samlet partene i konflikten til et felles måltid. I 2012 ble serien tildelt den internasjonale kringkastingsprisen AIB Awards. Den var også nominert til norske Gullruten.

- «Til bords med fienden» er blitt et internasjonalt format og en god salgsvare. Det er morsomt at også spanjolene ønsker dette formatet med viktig internasjonalt innhold. Tv med særdeles god mening, sier daglig leder Espen Huseby i Nordic World.

Programmet er produsert av Gry Winther og Winther Productions i samarbeid med TV 2 og har den internasjonale tittelen «Dining with the Enemy». Samme format ble også produsert i USA og sendt på Travel Channel under tittelen «Breaking Borders» tidligere i år.

Nordic World er nå 100 prosent eid av TV 2 etter at TV4 solgte seg ut av selskapet.