Klokken 22.30 i kveld går Thomas Seltzer, blant annet kjent som programleder for «Trygdekontoret» på NRK1, på lufta med det premiereklare programmet «Natta, Norge». I seks episoder skal Seltzer reise landet rundt og møte både vanlige og kanskje litt mer uvanlige folk. 

- Jeg gleder meg, sier Seltzer til Kampanje.

- Er «Natta, Norge» ditt svar på  TV 2s «God Kveld, Norge» og «God morgen, Norge?»

- Ja, det var egentlig planen at vi skulle erte TV 2 litt da. Det var jo en ledig luke for et slikt program sent på kvelden. Men så var vi så høflige at vi spurte den sympatiske herremannen Trond Kvernstrøm, selveste direktøren, i TV 2 om vi kunne bruke navnet «God Natt, Norge». Han svarte høflig at han skulle sjekke med kollegene og så meldte han tilbake at de hadde konkludert med at navnet tilhører TV 2. Dermed gikk vi tilbake til arbeidstittelen, som hele tiden har vært «Natta, Norge». Vi synes det er et bra navn, vi, sier Seltzer.

Les også: Seltzer: - Ingen vet hvem som styrer NRK

- Hva vil du by seerne på?

-  Dette blir ikke så kjendistungt, men i kveld kommer det en liten kjendis, ja, ikke så rent liten, faktisk, for han er en av Norges største kjendiser.

- Og det er?

- Jarl Goli. Han har fått en ny start i livet og er en av mange som finner på noe helt nytt i voksen alder. Han forteller om livet som kjendis og vi spør om man som kjendis får et behov for å være i rampelyset for alltid.

- Dette blir det siste mange nordmenn ser på tv før de legger seg om kvelden. Hvilken sinnstemning vil du at de skal legge seg med?

- Dette blir ord for natten. Vi skal ta opp ulike tema. Om alt fra ishockey til UFO og swingerklubber.

- Ble norgeshistoriens lengste debattprogram
- Er du blitt mer forsiktig etter alt bråket rundt Kari Jaquesson og «Trygdekontoret»?

- Nei! Vi ble frikjent i Pressens Faglige Utvalg (PFU) og av politiet. Jeg synes sketsjen i «Trygdekontoret» fikk den effekten vi ønsket. Vel, det ble vel mye mer enn det vi forventet,  det ble jo egentlig norgeshistoriens lengste debattprogram.

 - Hva har vært inspirasjonskilden til det nye programmet?

-  I «Trygdekontoret» har vi ofte kommet over fantastisk interessante tema, men ikke har passet inn der. Nå skal vi ut og møte folk. Det blir en blanding av reportasjer og intervjuer, ja en slags blanding av «60 Minutes og «Norge Rundt».

- Er dette et bredere program enn «Trygdekontoret»?

- Ja, det er nok tidvis det. Det er lettere tv å se på. Vi er ute i virkeligheten.  Det blir annerledes tv med «Trygdekontoret». Der sitter folk rundt et bord i et lite rom og deler meninger.

Forberedt på tøff kamp om tv-seerne
NRK har bestilt seks programmer, som alle blir sendt før jul.

- NRK vil ha en ny runde med «Natta, Norge» senere og to nye runder med «Trygdekontoret», forteller NRK-profilen.

- Du skal konkurrere mot Edel Hammersmark Gjervan, alias Henriette Steenstrup, «Dansken og Fingern» og «NCIS New Orleans». Hvordan vurderer kampen om seerne?

- Nei, det blir ikke lett dette, men jeg stoler på NRK, humrer Seltzer.

- Hvilke forventninger har du til seertall?

 - Tja, vi har jo «Broen» rett foran oss, det hjelper nok litt. Vi tenker lite på seertall akkurat nå fordi vi ennå er i produksjonsmodus, men vi vil nok tenke mer på seertallene etter hvert nå. Vi må komme i moduset først. I «Trygdekontoret» er vi vant med både gode og dårlige seertall. Dette går nok bra.