Saken blir oppdatert.

I dag presenterer Schibsted Media Group en ny organisasjon og en ny konsernledelse.

- Vi vil bygge videre på det som tradisjonelt har vært våre sterke sider ved å være tett på lokale markeder samtidig som vi utnytter vår globale kapasitet. Vi tror dette vil gjøre oss i stand til å levere produkter i verdensklasse til våre brukere og annonsører, og samtidig utnytte nye og spennende vekstmuligheter, sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i en pressemelding.

Konsernledelsen teller nå ti stykker. Frode Eilertsen og Christian Printzell Halvorsen går ut av konsernledelsen men fortsetter i Schibsted. Samtidig er Sondre Gravir, Tina Stiegler og Gianpaolo Santorsola nye i ledelsen.

I Norge betyr omstruktureringen at Schibsted slår sammen ansvarsområdene for medier og rubrikk i Norge igjen. Schibsted Norge-sjef Didrik Munch får ansvar for alle norske virksomheter og blir styreleder i Finn. Det skjer bare ett år etter at Finn ble løftet ut av Schibsted Norge.

- Fungerte ikke oppdelingen av Finn og Schibsted Norge?

- Det har fungert utmerket, men når vi nå gjør en ny organisering har vi valgt å konsentrere systemene rundt økosystemene i geografiene Norge, Sverige, etablerte rubrikksiter i Europa og vekstmarkeder. Samtidig har vi laget sterke globale funksjoner på produkt og teknologi, og det ivaretar at Finn vil være en del av den globale rubrikksatsingen, sier Didrik Munch til Kampanje.

Her er Schibsted-konsernets nye ledergruppe:

• Rolv Erik Ryssdal, CEO
• Didrik Munch, EVP Norway
• Raoul Grunthal, EVP Sweden
• Gianpaolo Santorsola, EVP Emerging Markets
• Sondre Gravir, EVP Europe, Established Sites
• Trond Berger, EVP Chief Financial Officer
• Tina Stiegler, EVP People and Strategy
• Rian Liebenberg, EVP Chief Technology Officer
• Terje Seljeseth, EVP Chief Product Officer
• Lena K Samuelsson, EVP Communications & CSR

Den nye organisasjonen er resultatet av et prosjekt som ble satt i gang i august 2015 under ledelse av Tina Stiegler for å forme morgendagens konsernstruktur. Schibsted har besluttet å implementere en matrisemodell som er konsentrert rundt fire geografiske områder og sterkere globale funksjoner. Et sentralt mål er ifølge Schibsted å bygge opp nasjonale datadrevne økosystemer for våre tjenester, skriver de i meldingen.

- Vi utnytter den felles styrken som ligger i våre populære markedsplasser, mediehus og veksttjenester for å bygge opp nasjonale økosystemer. Vi utnytter konsernets globale spenn til å utvikle fremragende digitale produkter og teknologi for selskapene. Jeg er overbevist om at dette vil gjøre oss enda raskere, mer innovative og enda mer konkurransedyktige, sier Rolv Erik Ryssdal.

Les også: Hun skal skape fremtidens Schibsted

Terje Seljeseth vil lede Schibsteds nye produktdivisjon. Schibsted Product skal sikre stor skala i den globale produktutviklingen.

- Terje Seljeseth ledet etableringen av Finn.no og var med på å bygge opp Schibsted Classified Media-virksomheten fra bunnen av, til et selskap som nå har virksomheter i mer enn 30 land. I denne perioden arbeidet han med å lede utviklingen av Schibsteds produkter fra å være generalist-nettsteder til i stadig større grad også ta posisjoner som vertikaler. Samtidig har inntektsmodellene utviklet seg betydelig. Resultatene hans har gitt ham stor respekt, både innad i Schibsted og i bransjen som helhet, sier Rolv Erik Ryssdal.

Tina Stiegler vil lede People, Change & Strategy og være ansvarlig for personal/HR-strategi globalt og for konsernstrategi.

Gianpaolo Santorsola kommer inn i den nye konsernledelsen som EVP Emerging Markets, med ansvar for selskaper i Europa, Asia, Latin-Amerika og Nord-Afrika.

- Vi har nå fastsatt den overordnede strukturen og konsernledelsen. Nå skal vi bruke de kommende månedene til å kartlegge alle praktiske detaljer som må være på plass for at den nye organisasjonen skal fungere så effektivt som mulig. Endringene vil bli gjennomført gradvis over de neste ukene og månedene, sier Ryssdal.

Sondre Gravir blir EVP Europe, Established Sites, med ansvar for Frankrike, Spania, Italia og Østerrike. Han fortsetter som administrerende direktør i FINN til august 2016.

Christian Printzell Halvorsen fortsetter som SVP Marketplace Products. Han vil tre ut av den ordinære konsernledelsen (K1), men vil fortsatt delta på strategimøtene i K1. Han vil være basert i Barcelona.

Frode Eilertsen, som har vært leder for strategi og digital transformasjon i Schibsted vil lede et nytt initiativ som skal utvikle en "unicorn lab" for konsernet som kan identifisere, finansiere, utvikle og rulle ut vekstselskaper med stort potensial. Også Eilertsen går ut av konsernledelsen.

- Frode har en eksepsjonell erfaring etter å ha jobbet i USA i mange år med suksessrike risikokapital- og gründerlaboratorier, og bringer med seg unik kompetanse, nettverk og erfaring. Han har gitt et viktig bidrag til å definere den nye strategiske retningen for Schibsted, og har drevet frem den digitale transformasjonen samtidig som vi har rekruttert digital spisskompetanse i verdensklasse og bygget opp en ny global teknologi- og produktorganisasjon. Ettersom vår fremtidige vekst vil søke å utnytte Schibsteds sterke plattformer og strategiske posisjoner, har Frode unike kvalifikasjoner til å lede dette arbeidet, sier Ryssdal.