De siste dagene har Kampanje skrevet om kritikken mot NRKs dekning av terrorangrepet i Paris fredag kveld. Mens TV 2 Nyhetskanalen begynte å rapportere direkte fra klokken 22.30, startet NRK direktesending først med Kveldsnytt klokka 23.10, og sendte blant annet dansk krim før ekstrasendingen startet 00.20.

Arbeiderpartiet krever nå en forklaring fra NRK

- Fredag var det tydelig at TV 2 tok sitt allmennkringkasteransvar på alvor og rapporterte direkte fra terroren. Jeg vil gjerne ha en forklaring fra NRK på hvorfor det tok så lang tid for dem å gjøre det samme, sier Arild Grande (Ap) til Dagbladet.

Les også kommentar: - Terrordekning på tv eller nett

Han minner NRK om deres særskilte plikt til å kunne informere det norske folk umiddelbart ved krisesituasjoner.

- Vi må kunne stole på at NRK er til stede umiddelbart når noe skjer, og det har vært en del hendelser nå hvor de er for seint på ballen. Det er viktig at NRK kommer med en forklaring på hvorfor, og en forsikring om at man prioriterer å være først med viktige hendelser, sier han videre.

Mediepolitisk talsperson for Høyre på Stortinget, Kårstein Eidem Løvaas, støtter kritikken

- Det er viktig at NRK nå evaluerer det som skjedde, for det var veldig stor forskjell på NRK og TV 2s reaksjon denne kvelden. Jeg deler bekymringen til Arild Grande.

Nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord i NRK understreker at NRK rapporterte om hendelsene på nett og mobil fra første minutt etter at de første meldingene om skudd kom klokka 22.13, og deretter fulgte situasjonen tett.

Les også: Beverfjord: - Årsæthers påstand faller på sin egen urimelighet

Les også: Paris-terror førte til TV 2-rekord