Klubbleder og ansatterepresentant i Aller Media-styret, Tone Rudberg, bekrefter overfor Kampanje at det skal kuttes mellom 45-65 årsverk og 110 millioner kroner. De ansatte ble informert på et allmøte i dag.

Det var Medier24 som først omtalte dagens kuttnyheter.

Meldingen til de ansatte kommer et halvt år etter forrige kuttrunde i Aller Media, der 28 ansatte takket ja til sluttpakker. Flesteparten redaksjonelt ansatte.

Les mer: Aller og Dagbladet kutter 50 årsverk

Les mer: 28 går i Aller Media

Aller-konsernet er på vei mot to milliarder kroner i omsetning, men av disse kommer fortsatt en betydelig del  - 1,1 milliarder kroner og 55 prosent av totalen - fra papirmediene. Det vil si alle bladene, magasinene, Dagbladet og omsetning av bøker via Aller Forlag. Resten av omsetningen kommer fra de andre virksomhetsområdene, hvorav nesten 20 prosent av omsetningen nå er digitale inntekter (Db.no, Sol.no, KK.no og Seher.no).

Den resterende delen av omsetningen kommer fra selskaper som Aller Media har kjøpt i tur og orden i de siste årene og som leverer sterke resultater. Det er FineArt, Redink, Nova Vista, Hyper, OMG, HS Media, for å nevne noen. Kampanje har tidligere skrevet at Aller Media etter oppkjøpene henter en halv milliard kroner av den samlede omsetningen utenfor det tradisjonelle mediemarkedet.

Les mer: Aller på vei mot to milliarder