Ttradisjonen tro sender NRK julekalender på tv også i år. Men i år har statskanalen besluttet at «Julekongen», som ble vist på tv for første gang i 2012, skal sendes.

Samtidig har kanalen flagget at gamle julekalenderserier ikke kommer til å sendes på tv igjen. Det er ikke alle fornøyd med. 

NRK opplever nå et voldsomt engasjement fra foreldre og ungdom som syns det er trist at julekalenderne de selv vokste opp med, som «Jul på Månetoppen» eller «Jul i Blåfjell», ikke skal vises på tv igjen. 

Ifølge VG har enkelte gått så langt som å ta initiativ til fakkeltog og underskriftkampanje for å få sin favoritt sendt på tv. 

NRK skriver følgende i en post på Facebook: 

«Det siste døgnet har mange engasjert seg og vært skuffet over at vi ikke skal sende «Jul på Månetoppen» eller «Jul i Blåfjell» igjen. De er begge flotte serier som har gledet og skapt god julestemning i mange år. Det er lett å forstå at voksne ønsker at egne barn skal få de samme opplevelsene. Men «Jul i Blåfjell» og «Jul på Månetoppen» fremstår i dag som litt utdaterte, både i fortellemåte og teknisk kvalitet.»

Videre skriver kanalen at barn fortjener serier av sin tid, og viser til at flere av julekalenderne ligger ute i sin helhet på NRK nett-tv.