Det er ikke bare i norske avisredaksjoner det kutter. Også i det belgisk-eide avishuset Berlingske Media skal det kuttes og det med hele 64 stillinger. Av disse er 40 redaksjonelle medarbeider og nå svarer journalistene med å legge ned arbeidet, skriver det danske foreningsbladet Journalisten.

Berlingske, som tidligere har vært eiet av både Orkla og Mecom, består i tillegg til avisen Berlingske også av løssalgsavisen BT og nyhetsbyrået BNB.

- Jeg har vanskelig med å se hvordan nedbemanningene skal henge sammen med nye de nye målene som er satt for BT. Jeg er bekymret for kvaliteten og det er allerede dager hvor vi har utfordringer med å få vaktplanen til å henge sammen. Dessuten er vi lei av å takke av medarbeidere som er glade for å jobbe i avisen, sier tillitsvalgte i BT, Mai Munk, til det danske Journalisten.