Etter å ha brukt rundt 1,2 milliarder kroner på å kjøpe YouTube-nettverkene Splay og Zoomin og gamingselskapet ESL fortsetter det svenske mediekonsernet MTG å svi av penger på det digitale spillområdet.

Konsernsjef Jørgen Madsen Lindemann kjøper i dag et nytt digitalt spillselskap for en pris som verdsetter hele selskapet til 240 millioner kroner. Selskapet heter DreamHack og er arrangøren av en svensk versjon av den elektroniske spillmessen «The Gathering» eller «DreamHack» som det heter i Sverige.  Selskapet gjennomfører også flere store events online.

- Dreamhack er det ledende e-sportselskapet i Skandinavia og tiltrekker seg flere millioner dedikerte spillere til sine onlineligaer og liveevents. Dette komplementerer vår tidligere investering i ESL, og styrker vårt engasjement i e-sport som er en av de mest sette og voksende kategoriene innen online video, sier MTGs konsernsjef i en pressemelding.

MTG styrker dermed sin elektronsike spillvertikal ytterligere. MTG eier fra før av 74 prosent av verldens største e-sportselskap ESL og har også investert i flere YouTube-nettverk som Splay og Zoomin der det bygger seg opp store gaming-samfunn.

Jakter millennials-generasjonen
Nå har også MTG sikret seg mer digital video innhold gjennom DreamHack. DreamHack arrangerer blant annet to av verdens største digitale spillfestivaler med «DreamHack Summer» og «DreamHack Winter».

MTG kjøper 100 prosent av DreamHack og de som selger er private investorer og ledelsen i selskapet.

Administrerende direktør i DreamHack, Marcus Lindmark, sier eventet allerede er Sveriges største digitale festival og at selskapet har en ambisjon om å gjøre «DreamHack» til et førstevalg for millennials-generasjonen (de som er født mellom 1980 og frem til tidlig på 2000-tallet) verden over.

Selskapet omsatte for 69 millioner svenske kroner i 2014 og var lønnsomt. I 2015 forventes omsetning å vokse med «tosifrede prosenter», skriver MTG i meldingen.