309.000 seere fikk med seg at Zlatan sikret Sverige en plass i EM på bekostning av Danmark på Max i går. Det er kanalens beste seertall noensinne når det norske fotballandslaget ikke har vært involvert.

- Dette er fantastiske tall og en perfekt avslutning på EM-kvaliken for oss i Discovery. Rettigheten har vist seg å være gull verdt, den har løftet Max opp på høyder vi knapt hadde turt å forestille oss for få år siden. På hovedkanalen TVNorge sørget EM-kvaliken for å endelig slå Big Brothers seerrekord fra 2001, ikke bare én, men to ganger, så dette har vært veldig moro, sier Jan-Erik Aalbu, sportssjef i TVNorge og Discovery Networks.

Rekorden i EM-kvaliken kom da 1.080.000 seere fulgte det norske landslagets møte med Italia på TVNorge i oktober.

Les mer: Landslaget ga ny TVNorge-rekord

Nå venter Discovery på nye seertopper i VM-kvaliken som starter høsten 2016.

- Når Norge tar imot Tyskland på Ullevaal for å starte en ny kvalik, er spillerne nesten ett år eldre. Og fortsetter den positive trenden vi ser nå, så har vi mange spillere som hver uke får matching i store europeiske ligaer. Norge kommer til å bite fra seg, tror Aalbu.