Torsdag inviterte Discovery pressen til lansering av tv-våren på Ullevaal-stadion. Det skjedde kun timer før Norge møter Ungarn til playoff-kamp på TVNorge. Mye har handlet om sport for Discovery-gruppen det siste året, blant annet med lanseringen av nye Eurosport Norge og kjøpet av fire OL.

Samtidig har veksten til kanalgruppen stoppet opp. Som Kampanje skrev i går, er det særlig unge seere som nå ser mindre på TVNorge og søsterkanalene. Ledelsen de hadde på TV 2 i målgruppen 15 til 29 år har nesten forsvunnet på to år.

Les mer: Discovery mister grepet på ungdommen

- Ylvis har grep på de unge
Discovery-sjef Harald Strømme mener det er feil at de har vridd seg mot eldre seere.

- Men det er jo klart at jo bredere man prøver å være, jo mindre spisset kan man være. Det ligger i sakens natur. Våre seere er i snitt syv år yngre i snitt enn TV 2-seerne. Overfor kundene garanterer vi målgruppene. Du betaler bare for seerne du får i målgruppen. Vi føler at vi har et sterkt produkt, sier han til Kampanje.

Strømme trekker frem Ylvis som et trumfkort i jakten på unge seere.

- Vi merker det når vi har en sesong uten Ylvis, som vi har hatt i høst. De kommer tilbake allerede i januar. De vet vi har grep på et ungt publikum. Vi er trygge på at vi har sterke humor- og underholdningskonsepter som vil gi oss en god demografi også til neste år.

Ylvis: - Får stå på deres regning
Når Kampanje huker tak i Ylvis-gjengen i korridorene på Ullevaal, blir de usikre på hvor god kontakt de har med ungdommen.

- Mindre og mindre! Så der kan det hende de gjør en brøler, men det får stå på deres regning, ler Bård Ylvisåker.

- Det er derfor jeg er med. Jeg har 5-10-segmentet, skyter Calle Hellevang-Larsen inn.

- 5-10 har blitt en viktig kommersiell gruppe, det er de som er de pengesterke, legger Bård Ylvisåker til.

- Dette var ikke noe vi visste TVNorge hadde sagt før folk sa det til oss. Jeg har et trim-for-eldre-segment i år, så jeg treffer nok godt de som er oppe i årene. Magnus (Devold, red. anm) også, tror jeg, sier Vegard Ylvisåker.

Reiste til USA
«I kveld med Ylvis Live» har premiere allerede 5. januar, og skal gi TVNorge springfart inn i det nye året. Planen var egentlig å være tilbake på skjermen i høst, men et USA-opphold gjorde at duoen sammen med TVNorge valgte å utsette programmet.

- Vi dro til USA og der var det mange som ville møte og snakke med oss. Vi hadde gjort dette talkshowet hvert år nå og TVNorge ville prøve nye ting, så det passet bra å se hva det ga. Vi fant fort ut begge to at det er her hjemme vi vil være, sier Bård Ylvisåker.

Pausen har de brukt til å komme opp med nye ideer.

- Det er mer gnist i år enn det har vært på lenge. Sånn sett har det halvåret fri gitt avkastning. Vi prøver å tvinge oss til ikke å lage nye versjoner av gamle ideer. Ut av det har det kommet nye ideer. Det føles gøy, for da vet man ikke om det lykkes.

Siden Ylvis-brødrene startet sitt talkshow i 2011, har det voks topp en flora av konkurrerende humor-talkshower som «Dritseint med Edel» og «Tusvik & Tønne talkshow». Det tenker ikke brødrene så mye på.

- Det er ikke mye mer å hente på arbeidsinnsatsen vår. Vi gjør det vi har gjort, sier Vegard Ylvisåker.

- Det er spennende å se hvordan det går, men for oss handler det om at kanalen gir oss lyst til å lage det vi har lyst til å lage. Hvis de er fornøyd og folk ser på, så er vi glade, sier Bård Ylvisåker.