Styret i TV 2 har vedtatt at tv-kanalen skal flytte fra dagens lokaler i Karl Johans gate 14 til nye lokaler i Oslo sentrum.

- De siste ukene har vi stått foran følgende valg: Å forlenge avtalen i Karl Johans gate eller å velge et nytt bygg sentralt i Oslo. Vi har valgt det siste, skriver TV 2-sjef Olav Sandnes i en melding til de ansatte. Det melder Dagbladet.

Eieren av bygningen har planer om bygge om butikklokalene på bakkeplan. Ombyggingen ville vært så omfattende at så mange som 150 ansatte i kanalen måtte flyttet ut midlertidig i ett år og at Nyhetskanalen måtte flyttet til hovedkvarteret i Bergen i fire måneder.

- Hypermoderne bygninger
- Vi kommer derfor til å flytte, enten til Diagonalebygget vis-a-vis Operaen eller til Sundt-kvartalet på Grünerløkka. Dette er to svært gode alternativer. Begge byggene er hypermoderne og vil bli tilpasset oss slik vi ønsker. I tillegg er begge i umiddelbar nærhet av sentrumskjernen og kort vei fra offentlig kommunikasjon. Begge nybyggene er betydelig rimeligere enn hva vi har oppnådd hos eksisterende eier, skriver Sandnes.

Den endelige beslutningen om hvor TV 2 skal flytte, trolig vil bli tatt av styret i januar 2016. Kampanje har tidligere skrevet at det er DTZ Realkapital som bistår TV 2 med å vurdere leiemarkedet og nye lokaler i hovedstaden. De har også vært involvert i arbeidet med Media City i Bergen, der seks medieselskaper, deriblant TV 2. flytter inn under samme tak.

Les også: Ny TV 2-avtale vil koste staten 500 millioner årlig

Les også: Ap vil ha skisse til ny TV 2-avtale før jul

 - En redaksjon skal ikke ligge i nærheten av kyr som beiter
TV 2 utredet for ti år siden å flytte fra Karl Johans gate til Aftenpostens gamle hovedkvarter i Akersgata. Også Bjørvika og Fornebu ble vurdert. Men i desember 2005 bestemte daværende TV 2-sjef Kåre Valebrokk at TV 2 skulle bli værende i lokalene i Karl Johans gate. En leieavtale med eiendomsselskapet Aberdeen, som eide gården i Oslo Sentrum, ble forlenget. Aberdeen, som takket for avtalen med å pusse opp lokalene for 70 millioner kroner, solgte senere den såkalte Watt-gården for 400 millioner kroner til selskapet Genesta i 2010.

Tidligere TV 2-sjef Kåre Valebrokk var for ørvig tindrende klar på hva han mente om lokalisering:

 - En redaksjon skal ikke ligge i nærheten av kyr som beiter. Det er min grunnholdning, sa Valebrokk til Kampanje i 2002.

Les mer: TV 2 vurderer flytting

Les også: - Ber skattebetalerne betale for Premier League-kjøpet