Kringkastingsrådet har igjen vært i hardt vær etter et møte sist uke der rådet tok til orde for at NRK skulle bygge opp et miljø for høyrevridd satire.

Nå mener Aftenposten at «kringkastingsårdet bør legges ned».

- Seks av medlemmene i det sittende Kringkastingsrådet er oppnevnt av Høyre/Frp-regjeringen. I lys av det oppleves rådets ferske anbefaling om å bygge opp et miljø for høyrevridd satire i NRK som ufrivillig komisk. Når rådet først finnes, er det ikke unaturlig at det diskuterer programinnholdet i NRK, deriblant satiren. Men rådet burde ikke finnes, og satiresaken er først og fremst en påminnelse om det.

Avisa mener diskusjonene rundt NRKs programvirksomhet er viktig, men at den skjer på en rekke forskjellige plattformer uavhengig et politisk oppnevnt råd eller ikke.

- I 2015 kan NRKs programtilbud diskuteres i NRKs egne kommentarfelter, på NRKs mange Facebook-konti eller hvor som helst ellers i sosiale medier. Mediene er, heldigvis, blitt bedre til å drive kritisk journalistikk mot hverandre, gjerne med utgangspunkt i reaksjoner fra publikum på sosiale medier. Misfornøyde seere og lyttere kan klage til redaktøren, som i alle andre medier, eller til PFU, når de mener at NRK har begått et etisk overtramp.