Artikkelen blir oppdatert.

Tidligere i år meldte Kampanje at Aller Media og Dagbladet skulle kutte 50 årsverk og 70-80 millioner. Nyheten sprakk før de ansatte var blitt informert av ledelsen i mediekonsernet.

Nå er det klart for en ny runde med nedskjæringer.

- Bemanningen skal kuttes med mellom 45 og 65 årsverk og kuttene fordeles på Aller Media, papiravisen Dagbladet og nettselskapet DB Medialab.  Kostnadene skal ned med 110 millioner kroner, forteller ansattrepresentant i styret i Aller Media og klubbleder Tone Rudberg til Kampanje.

Les også: Klubbledere refser Aller-sjefen: - Uforståelig

- Driftskritisk for flere av publikasjonene
Tidligere i år var hun dypt bekymret over kostnadskuttene og nedbemanningen i Aller Media-redaksjonen. Nå mener hun det går på driften løs i bladene.

-  Det var grunn til å være bekymret da og nå kommer den andre runden med kutt i løpet av ett år. Blant de ansatte er det fortvilelse og vantro. Folk spør om hvordan de skal kunne klare å drifte publikasjonene med enda færre folk. Det betyr at færre ansatte skal måtte gjøre enda mer. Siden den forrige runden med kutt har mange snakket om at det er driftskritisk for flere av publikasjonene. Nå kommer en ny runde med nedbemanning. I dag er det få som kan se for seg at det skal kunne kuttes mer uten at det faller sammen helt, sier Rudberg til Kampanje.

- Inntektene faller
Hun forteller at ledelsen peker på den digitale transformasjonen og fallende inntekter som årsak til at det igjen skal nedbemannes.

- Det er jo den velkjente situasjonen utenfor huset som er forklaringen. Inntektene fra papirutgavene faller, særlig printannonseomsetningen, og de digitale inntektene viser stagnasjon eller fall. Derfor er det som skjer nå veldig dramatisk.

Les også: Aller Media på vei mot to milliarder

Les også: Aller og Dagbladet kutter 50 årsverk