I april skrev Kampanje at dårligere annonseutvikling enn ventet for VG i web-tv-markedet fører til at mediehuset kutter kostnadene noe. Nå blir nedskjæringene mer omfattende. I dag har ledelsen varslet de ansatte om at det kommer større kostnadskutt. Dermed blir det det nedbemanning for første gang på seks år i mediehuset.

- Jeg har sagt at slik vi ser for oss den kommende utviklingen i medielandskapet og VGs inntektsstrøm, så er vi nødt til å redusere kostnaden og det er realistisk at vi må redusere størrelsen på staben, sier VG-sjef Torry Pedersen til Kampanje.

Kuttene ble tidligere i dag omtalt i Dagens Næringsliv (DN) og Medier24.com.

Les også: Skuffende web-tv-salg gir VG-kutt

Bekymringen for VGs økonomiske utvikling meldte seg tidlig i år.

- Ja, vi må justere kursen litt. Vi har ikke fått den digitale reklameveksten vi budsjetterte med, selv om trafikkveksten for VGTV er på 50 prosent.  Det er nok flere grunner til denne utviklingen. Facebook har begynt med videoannonser og tar en del av markedet, YouTube er også en stor aktør. Inntil nå har det gått bra for oss, men vi ser at VG møter et tøffere marked, sa sjefredaktør og administrerende direktør Torry Pedersen i VG til Kampanje i april.

Samtidig med at VG trimmer kostnadene, ble en større omorganisering av mediehuset varslet.

VGs opplagsfall fortsetter for fullt, annonseinntektene på nettet har falt så langt i år og den ambisiøse satsingen på nett-tv har kostet svært mye. Det er bakteppet for at VG-ledelsen nå setter i gang en større runde med nedbemanning.

VG kuttet 35 årsverk i 2009 og rundt 100 i 2006.

Les også: Vedtar VG-kutt i dag

Les også: VG kutter 100 millioner

Kampanje har i dag forsøkt å komme i kontakt med VG-sjef Torry Pedersen, uten å lykkes.