Saken blir oppdatert! Kampanje kommer med mer.

Både TV 2 og Discovery har vært i hektisk møtevirksomheter i dag og ventet på beskjeden fra Premier League. Finalen har stått mellom disse to tv-rivalene.

Mandag i forrige uke skal TV 2-sjef Olav Sandnes ha vært i London svært klar for å signere en avtale om forlengelse av rettighetene med Premier League, men den engelske fotballorganisasjonen skal i stedet ha åpnet for en ny budrunde.

Kampanje kunne tidliger i dag avsløre at det var TV 2 som fikk rettighetene uten at noen av partene ønsket å bekrefte dette.

Rett før klokken fem fredag ettermiddag sender imidlertid TV 2 ut en pressemelding.

- Vi er selvsagt veldig glade for å kunne fortsette samarbeidet med Premier League, sier administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2, Olav T. Sandnes.

TV 2  kjøper dermed rettighetene til å sende Premier League for de neste tre sesongene.

- TV 2 er den naturlige hjemmet til Premier League. Vi vil fortsette å satse tungt på Premier League i de kommende årene, og vil gi våre fotballfans den utlimate tilgangen til denne svært populære ligaen via TV 2 Premium og TV 2 Sumo, sier Sandnes.

Etter det Kampanje kjenner til befinner både Sandnes og rettighetssjef Bjørn Taalesen seg i London i ettermiddag.

Prisen TV 2 betaler for å vise storkampene fra den engelske fotballligaen er ikke kjent, men etter det Kampanje får vite skal TV 2-sjefen og den danske eieren Egmont gravd dypt i lommeboka. Prislappen skal ha blitt godt over én milliard kroner og flere medier spekulerer nå i priser på alt fra 1,2 milliarder til 1,6 milliarder kroner.

For TV 2 har det stått spesielt mye på spill. Kampanje har tidligere gitt uttrykk for at så mye som halvparten av det ordinære driftsoverskuddet kommer fra Premier League, et overskudd som i 2014 var på 285 millioner kroner.

Store deler av TV 2s virksomhet er derfor knyttet til Premier Leauge-satsingen det være seg tradisjonell betal-tv-virksomhet, strømmetjenesten TV 2 Sumo og salg av digitalannonser på TV 2.no. Som en kilde understreker overfor Kampanje vil utfallet av Premier League-kampen, avgjøre hvorvidt TV 2 i det hele tatt kan videreføre sin virksomhet på dagens nivåer og med dagens ambisjoner eller er nødt til å skalere kraftig ned.

Samtidig som TV 2-sjefen sikrer seg en viktig seier, mister Discovery-sjef Harald Strømme en gylden anledning til å bygge strømmetjenesten Dplay og sikre TVNorge og den nye sportskanalen Eurosport Norge en fot innenfor det viktige betal-tv-markedet ved hjelp av tv-distributører som Canal Digital, Get og Altibox. Selskapet har i dag ingen premium betal-tv-kanal.

Fra Discovery og TVNorges side trekkes konsernsjef David Zaslav frem som en som har engasjert seg i rettighetskampen rundt Premier League både på europeisk og nordisk nivå.