Onsdag kunne kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen bekrefte at reportasjeredaktør Alexandra Beverfjord blir NRKs nye nyhetsdirektør, to år etter at hun kom fra Dagbladet til statskanalen.

Beverfjords opprykk innebærer at 60 prosent av toppledergruppa i NRK nå er kvinner.

- Historisk, sier distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen.

- For å få kvinner inn i ledelsen så er det én ting som gjelder; Ledere og spesielt øverste leder må ha fokus på det og må ville det. Hvis viljen til å rekruttere kvinner er til stede, så får vi det til. Så enkelt er det, etter mitt skjønn, sier hun til Kampanje.

Les mer: Beverfjord blir nyhetsdirektør i NRK

Les også: Ny NRK-direktør forsvarer content marketing

- Unnskyldninger og bortforklaringer
Selv har hun gjort det meste i NRK før hun i 2008 ble distriktsdirektør under daværende kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas´ ledelse. Hun kan fortelle at nesten halvparten av distriksredaktørene i NRK er kvinner. I samfunnsdebatten verserer det mange slags teorier på hvorfor norsk næringsliv - og norsk mediebransje - stort sett er styrt av menn. 

- Forklaringene på hvorfor kvinner ikke blir toppledere, er stadig pinligere for næringslivet, skrev Marie Simonsen i en kommentar på Dagbladet.

Grethe Gynnild-Johnsen kjøper heller ikke unnskyldningene.

- Kvinner utgjør halvparten av befolkninga, det er like mange bra kvinner der ute som menn. Alt annet er dårlige unnskyldninger og bortforklaringer fordi det ikke er lagt grunnlag for rekruttering gjennom et planmessig, langsiktig arbeid for å løfte damer. Jeg sier også at viljen må være langsiktig for å få til en balanse mellom kvinner og menn i ledergrupper.Kvinner blir oppfordret til å ta et lederansvar hos oss, sier hun til Kampanje.

- Strategisk mål å løfte kvinnene fram
Hun mener på vite hvorfor NRK har nådd et historisk nivå, mens andre mediebedrifter sliter med å komme dit.

- NRK er kommet dit fordi vi har hatt fokus over flere år på å løfte fram kvinner, med lederutviklingsprogram og strategisk uttalte mål om å løfte kvinnene fram. Det viktigste er likevel at lederne i mediehusene må ønske dette helt tydelig. Uten toppledernes klare vilje til å løfte fram kvinner blir det vanskelig. Jeg sier ikke at det er enkelt. Men en klar viljestyrke vil hjelpe betydelig.

- Tror du dette kan inspirere kommersielle mediebedrifter, hvor det er få kvinnelige toppsjefer og styreledere?

- Det bør i alle fall få andre mediebedrifter til å reflektere over om de er godt nok skodde hva angår kvinner i lederstillinger. Hvis svaret er nei, så må det legges både kortsiktige og langsiktige planer for å få det til.

- Hva kan andre lære av NRK?

- Viljen bak planen er absolutt nødvendig. Uten toppledelsens tydelige ønske og klare vilje om å rekruttere kvinner, så går det ikke.