Prisen gis til kvinner under 35 år som viser stort ledertalent i en mediebedrift i Norge og som har gode resultater å vise til innenfor journalistikk, marked og organisasjon. Vinneren skal også framstå som et forbilde for andre kvinner som ønsker å bli leder i en mediebedrift. Vinneren får prisen på Medienettverkets høstkonferanse 8. oktober.

Se også de nominerte til årets kvinnelige medieleder.

Les mer: Frontet Egmont-kutt - kan bli Årets medieleder

Om de nominerte sier juryen:

- Elin Sofie Lorvik (31) har vært digital redaktør i Trønder-Avisa siden januar 2013. Lorvik utmerker seg med nyskapende innholdsproduksjon med datastøttet journalistikk og nye fortellermåter. Hun framstår som en innholdsskaper for framtiden. Hun har tidligere vært redaktør og daglig leder i Sunnmøringen. I 2012 ble hun vurdert som en av de ti viktigste unge lederne for framtiden i Midt-Norge, av E24. Under hennes ledelse har Trønder-Avisa hatt økt digital trafikkutvikling og avisen har fått pris for nye fortellermåter.

- Susanne Kaluza (34) er redaktør for Kvinneguiden, med over 2 millioner månedlige brukere. Hun er utdannet journalist og jobbet i Dagbladet før hun startet sin egen blogg i 2012. Siden hun tiltrådte Kvinneguiden har hun stått for en omlegging av den redaksjonelle profilen, og blant annet stått bak viralkampanjen #kvinnerinn i forbindelse med kommunevalget. Susanne Kaluza er en synlig redaktørprofil. Kvinneguiden er blitt et nettsted som heier på kvinner, og en debattarena som løfter fram nye, sterke kvinnestemmer. I perioden har antall brukere av Kvinneguiden økt.  

- Anna Jonzén (35) er digital utviklingssjef i Egmont Publishing hvor hun har hatt ansvar for de største digitale transformasjonsprosjektene de siste årene; fra innføring av nye redaksjonelle verktøy til utvikling av nye digitale tjenester. Hun har bygget opp et sterkt utviklingsmiljø som jobber på tvers av Egmonts portefølje, og leder i dag et team på ni utviklere, designere og produktutviklere i Oslo, samt et utviklingsteam i Polen.  Med stor gjennomføringskraft og evne til å begeistre de rundt seg, er Anna en pådriver for nyskapning og vekst.

Juryen for årets kvinnelige medielertalent har bestått av hodejeger Trine-Lise Jagge i Dynamic People (juryleder), distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen i NRK, daglig leder datterselskap Budstikka, Mari Espelin, ansvarlig redaktør Per Valebrokk i E24, produktdirektør Børrea Schau-Larsen i Bergens Tidende og redaktør Mari Midtstigen i Foreldre og Barn.