Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen informerte de ansatte i NRK om ansettelsen av Alexandra Beverfjord som ny nyhetsdirektør på et allmøte på NRK Marienlyst i 13-tiden.

- Dette er en viktig jobb for NRK, derfor er det hyggelig at vi etter en bred og grundig rekrutteringsprosess endte opp med en intern kandidat, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i en pressemelding fra NRK.

Han er fornøyd med å ha funnet en intern kandidat til stillingen, som både Alexandra Beverfjord og debattredaktør Kyrre Nakkim søkte på.

- Jeg er glad for at Beverfjord har sagt ja til å lede nyhetsdivisjonen i NRK, og mener hun har kompetansen til å sørge for at NRKs nyhetsdekning fortsatt skal ha en viktig posisjon og bred tillit i et omskiftelig og krevende marked, sier Eriksen.

- Vi skal være først med hele bildet
Alexandra Beverfjord, som ble regnet som favoritt til å få jobben av mange i og utenfor NRK, gleder seg over å bli ny nyhetsdirektør.

- Dette er en jobb jeg gleder meg til å gå i gang med. I en tid der mediebransjen er i voldsom endring, er det viktig at vi klarer å opprettholde og videreutvikle et godt tilbud innenfor den tunge journalistikken. Vi skal være først med hele bildet. Det betyr både at vi skal være først og best på de store sakene. Samtidig skal vi levere en troverdig nyhetsdekning som gjør publikum klokere, som gir dybde og analyse. Vi skal rett og slett være publikums hverdagsleksikon, sier Beverfjord.

Hun overtar jobben etter Per Arne Kalbakk, som i høst måtte gå fra stillingen. Han har sittet i stillingen mens jakten på etterfølgeren har pågått. Kalbakk blir nå etikkredaktør i NRK fra og med 1. desember.

Les også: Hun kan bli NRKs nyhetsdirektør

Beverfjord mener hun skal lede noen av Norges dyktigste mediefolk.

- NRK nyheter har en helt unik posisjon i Norge. Vi er det mediehuset i landet som har den høyeste troverdigheten. Vi er suverent best på TV og radio, og vi har alle forutsetninger for å lykkes digitalt. Og det må vi klare hvis vi skal være der publikum - og spesielt de unge - er, sier hun.

Beverfjord gikk fra stillingen som nyhetsredaktør i Dagbladet til NRK i 2013. Da ble hun reportasjeredaktør i NRK, og hun har rapportert til mannen hun nå erstatter, Per Arne Kalbakk. Beverfjord startet sin journalistkarriere i studentavisen Under Dusken i Trondheim på 90-tallet og ble fast ansatt som journalist i Adresseavisen i 20-årsalderen. Der rykket hun raskt opp til stillingen som sjef for avisens fredagsmagasin Ut før hun dro videre til hovedstaden og Dagbladet. Beverfjord var sterkt ønsket av mange da sjefredaktørjobben i Adresseavisen ble ledig for ett år siden, men hjemreise var da uaktuelt. Kampanje skrev da at hun vil også være høyaktuell for en rekke toppsjefstillinger i mediebransjen i Oslo de neste årene. Nå skal hun som nyhetsdirektør rapportere direkte til kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i Norges største mediehus, NRK.