I ettermiddag kunne Kampanje melde at TV 2 har vunnet kampen om rettighetene til Premier League de neste tre årene.

Jubelen stod i taket i TV 2 da nyheten sprakk:

- Stemningen er god! Det var stor jubel i redaksjonen da nyheten om at vi har vunnet rettighetene ble kjent på slutten av ettermiddagen. Dette betyr at TV 2 fortsatt har muskler til å vinne viktige rettigheter. Vi så at rettighetene til OL forsvant ut av landet i en paneuropeisk konstellasjon og hvis det skulle blitt sånn at nasjonale kanaler skulle slite med å nå opp i rettighetskampen, så ville det vært en endring sammenlignet med før. Nå ser vi at en nasjonal kanal fortsatt kan vinne i konkurranse med internasjonale aktører og det er vi glade for, sier nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 til Kampanje.

- Får seieren i kampen om rettighetene de neste tre årene noen umiddelbare konsekvenser for dagens satsing på Premier League i TV 2?

- Vi skal nå fortsette å bygge opp rettighetene vi første gang sikret oss i 2010 – både kommersielt og redaksjonelt.  Premier League betyr mye for TV 2 – på alle flater. Vi merker for eksempel stor forskjell på en helg uten og med Premier League-kamper på TV2.no. For vår nettutgave er Premier League den sportsgrenen som betyr aller mest, sier TV 2s nyhetsredaktør.

For TV 2 handler milliardinvesteringen i Premier League om å sikre satsingen på tradisjonell betal-tv, strømmetjenesten TV 2 Sumo og online-inntekter fra TV2.no og TV 2 Mobil. Årsæther mener den danske eieren Egmont nå har stilt opp for TV 2.

- Eierne  har nå i betydelig grad stilt opp for oss. Nå må vi i redaksjonen svare og ta denne utfordringen. Vi må bli bedre på alle måter og løfte oss. Vi skal ikke se oss tilbake, vi skal fortsette den gode utviklingen med Premier League, sier han.

-  Er dere fortsatt interesserte i å være med i rettighetskampen om Tippeligaen, som nå er på trappene?

 - Vi er alltid på jakt etter gode rettigheter. Norsk fotball er interessant og vi avblåser ikke kampen om Tippeligaen nå, svarer han.