I dag ble det kjent at Egmont Publishing legger ned bladet Mann som fast månedsmagasin. Siste utgave kommer i hyllene mandag 30. november.

Les mer: Egmont legger ned magasinet Mann

Mann vant prisen for årets magasin under Medieprisene i Bergen i fjor og kunne med et opplag på 14.493 samme år notere seg en opplagsvekst på 10,8 prosent. Men det var altså ikke nok til å redde bladet.

- Betyr dette at opplaget til Mann har falt igjen?

- Det betyr at opplaget har gått noe ned og man ser at det koster for mye å holde på opplaget. Det er fordi den unge målgruppen befinner seg mer i det digitale området. Vi har fremdeles tro på produktet, men det videreføres med langt færre faste utgivelser, sier kommunikasjonssjef Christina Dorthellinger i Egmont Publishing til Kampanje.

Fjernet forsidepikene
Hvilken form merkevaren Mann nå skal ta er ikke helt klart, ifølge Dorthellinger.

- Det kan bli plastpakket med Vi Menn eller bli solgt enkeltvis i løssalg. Det finnes mange modeller vi kan gå for.

Det er to år siden Mann gjennomgikk en omprofilering og tok vekk damene fra forsiden. Dorthellinger vil ikke gå med på at nedleggelsen av bladet viser at det var et feilgrep.

- Mann satset på kvalitet og har fått tilbakemelding på at de har levert kvalitet. Så viser det seg at målgruppen på print ikke er stor nok til så hyppig frekvens, og at de oppholder seg i digitale medier.

- Vil dere satse på Mann på nett?

- Vi vurderer det.

Alle Egmont-ansatte som berøres av nedleggelsen har fått ny jobb i konsernet forteller kommunikasjonssjefen.

Bare Vi Menn igjen
I fjor valgte Bonnier å legge ned FHM etter ti år i norske bladhyller. Mannebladet Alfa, med Magnus S. Rønningen i spissen, fikk betydelig kortere levetid. Nå er Vi Menn det siste gjenlevende mannebladet.

- Hvordan ser fremtiden til Vi Menn ut?

- Den ser strålende ut. 3,9 millioner solgte eksemplarer i fjor og Europas største herremagasin. Den målgruppen er trofast og mer til, sier Dorthellinger.

- Har dere planer om andre printmagasiner rettet mot menn?

- Vi må følge markedet nøye.