Torsdagen står i romantikkens tegn på TVNorge i høst. I går var det premeire på den mye omtalte sjekke-realityen «Adam søker Eva», der deltakerne må kaste alle klærne og lære hverandre å kjenne på en sydhavsøy.

Programmet fikk slakt i tabloidene med to prikker på terningen både i VG og Dagbladet, men seerne lot seg ikke stoppe. 300.000 så første episode. Det er det beste tallet på et helt nytt TVNorge-program så langt i høst.

- «Adam søker Eva» har fått mye plass i presse og sosiale medier, men det er ikke alltid sånn at det betyr høye seertall. Vi må si oss godt fornøyde med 300.000 seere, samtidig som sesong to av «Gift ved første blikk» åpner fint. En god dag for TVNorge, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

243.000 så starten på andre sesong av «Gift ved første blikk».

- «Adam søker Eva» leverer og vel så det. Jeg tror kanskje ikke serien fortsetter på det nivået, men det er gode premieretall. «Gift ved første blikk» er også helt klart godkjent, sier tv-sjef Morten Wiberg i Carat.

På Max så 167.000 Molde møte Fenerbache i Tyrkia, mens 296.000 fikk med seg Rosenborgs nære triumf borte mot franske St. Etienne. Max gjorde dermed sin beste Europaliga-dag noensinne.

Også på TV 2 var det duket for premierer i går, men verken «Tusvik & Tønne talkshow» eller «Dag» innfridde, mener Wiberg.

Les mer: - Under pari for Tusvik og Tønne