I går var det premiere på 11. sesong av «Farmen», og seertallene levner liten tvil om hvem som er kongen på tv-haugen. I snitt fulgte 870.000 gårsdagens program. Det er den mest sette premieren av TV 2-flaggskipet siden 2010, da 875.000 satt benket foran skjermen. Andelen ble på 49,5 prosent blant alle seere over 12 år.

På det meste var én million seere innom samtidig. Det har stor betydning for TV 2,  forteller tv-sjef Benedicte Unhjem Johansen i mediebyrået PHD.

- Det er ikke mange egenproduksjoner som klarer å fange så mange seere lenger. Det er helt avgjørende for TV 2 at de klarer å holde på de sterke konseptene, og det har det beviser de at de klarer med «Farmen», sier hun til Kampanje.

- Er høsten nå reddet for TV 2?

- «Farmen» alene redder ikke høsten til TV 2 alene, man er avhengig av at de andre konseptene også leverer, men det er selvfølgelig veldig god drahjelp fordi man får seerne meg seg videre inn i kvelden.

Les også: - Under pari for Tusvik og Tønne

- Strålende fornøyd
Programdirektør Jarle Nakken i TV 2 er naturlig nok fornøyd med tallene.

- «Farmen» er et fantastisk konsept, og årets sesong er blant de beste som er laget. Vi er strålende fornøyd med tallene og gleder oss over responsen mens vi samtidig fokuserer videre. Vi har enda flere premierer på TV 2 i tiden fremover, med både «Okkupert» som er vår største dramaserie noen sinne og «Oppdrag Norge» med Truls Svendsen, samt at vi snart rebrander enda en kanal. Så jeg tror dette blir en hektisk men fantastisk bra høst for TV 2, sier Nakken.

Han lover en spennende sesong.

- Årets «Farmen» er en dramatisk sesong, ikke nødvendigvis på krangling eller dårlig stemning, men deltakerne må håndtere flere ting som oppleves veldig dramatisk. Og det får konsekvenser. Det er bare å glede seg til 11 intense Farmen-uker på TV 2.

Slik har «Farmen» startet de siste fem årene:

  • 2015 - 870.000 seere
  • 2014 - 845.000 seere
  • 2013 - 732.000 seere
  • 2012 - 783.000 seere
  • 2011 - 851.000 seere
  • 2010 - 875.000 seere

Opptur for Steenstrup
Etter «Farmen» var det klart for en ny runde av «Dritseint med Edel» med Henriette Steenstrups frittalende figur. 418.000 så sesongens første program. Det er 17.000 flere seere enn på fjorårets premiere som også hadde drahjelp av «Farmen».

456.000 så «Jakten på kjærligheten» på samme kanal tidligere på kvelden.

Tilbake på skjermen: Henriette Steenstrup dro med seg nesten halvparten av «Farmen»-seerne som Edel Hammersmark Gjervan. Foto: TV 2.