I april skrev Kampanje at Gjyri Helén Werp ga seg som sjefredaktør i KK etter sju år i stillingen. Hun fikk i oppdrag å lede en ny digitalsatsing rettet mot kvinne. Samtidig kunne Kampanje melde at hennes nære kollega, Hilde Beate Berg, rykket opp til stillingen som ansvarlig redaktør i kvinnemagasinet.

Gjyri Helen Werp og Hilde Beate Berg har begge rapportert til forlagsredaktør Ellen Arnstad innenfor medieområdet «kvinner» i Aller Media. For to uker siden skrev Kampanje at Aller Media-profilen Ellen Arnstad fikk enda mer makt i mediekonsernet da hun ble øverstkommanderende for alle print-utgivelser, med unntak av Dagbladet.

I dag, bare fem måneder etter at Berg ble sjefredaktør i KK, er det klart at hun går av. Hun skal starte egen virksomhet. Erstatteren skal ikke være på plass, uten at det blir bekreftet.

- Det at jeg velger å slutte i Aller har ingenting med Ellen Arnstad sin nye rolle å gjøre. Dette har vært en lengre prosess for meg og der Ellen Arnstad og jeg har hatt en tett og god dialog, sier Berg til Kampanje i kveld.

- Vi har allerede informert internt om mitt valg, og det ligger ingen dramatikk i min beslutning. Med flytting til nytt mediehus på Hasle, nedbemanning og omorganisering, så ble ikke timingen riktig før nå, sier hun.

Les mer: Werp slutter som KK-redaktør - Berg overtar

Les mer: 28 går i Aller Media

Ellen Arnstad kommenterer KK-redaktørens avgang slik:

- Hilde Beate Berg har vist stor innovasjonskraft og vært brennende engasjert i merkevaren KK og har også gjennomført store endringer i organisasjon og arbeidsform. Vi takker henne for hennes bidrag i forhold til å løfte KKs merkevare fra en ukentlig publikasjon til dagens KK-univers tjuefire timer i døgnet i alle kanaler. Jeg respekterer at Hilde Beate ønsker nye utfordringer, og at hun vil stå friere til å ta mer prosjektbaserte oppgaver fra 1. oktober, sier forlagsredaktør Ellen Arnstad.

Berg, som har vært utviklingsredaktør i KK det siste året, ble hentet fra rivalen Egmont Publishing (daværende Hjemmet Mortensen) sammen med Gjyri Helén Werp i 2008. Hun har vært Werps nestkommanderende i KK siden den gangen. Ellen Wisløff blir redaktør for KKs printutgave og damebladets ansikt utad. Hun har i flere år vært bladets utgavesjef.

Les mer: Aller-sjef: - Ingen konflikt med Stangebye

Les også: Arnstad får mer Aller-makt