Aller Medias  konsernsjef Dag Sørsdahl, som overtok jobben etter Roger Hansen, klar med en ny lederkabal. Det skjer få dager etter at Tore Stangebye sluttet brått.

Ellen Arnstad blir etter det Kampanje erfarer direktør med ansvar for alle printutgaver i Aller Media, med unntak av Dagbladet, hvor ansvarlig redaktør John Arne Markussen fortsatt skal holde i tømmene. Ellen Arnstad, som også er sjefredaktør i Se og Hør, satt i Roger Hansens konsernledelse som forlagsdirektør og får nå enda mer makt under den nye konsernsjefen. Hun får også ansvaret for Grieg Media og Aller Forlag.

Samtidig rykker administrerende direktør Stephan Granhaug i Sol opp til stillingen som ny digitaldirektør i Aller Media. Etter flere år med underskudd, har Sol fått orden på økonomien og portalen er den nest største digitale bidragsyteren i Aller Media-konsernet med en omsetning på 70-80 millioner kroner. Dagbladet.no er desidert størst med 250 millioner kroner.

Les også: Henter inn over 300 nett-millioner

Les også: Millionvekst for Sol

Fredag ble det kjent at Aller Media-direktør Tore Stangebye, som bare hadde den nye Aller-sjefen Dag Sørsdahl over seg i mediekonsernets hirarki, slutter. Etter det Kampanje forstår, skal det ha skåret seg mellom Stangebye og Sørsdahl. Men Stangebyes brå avgang slo ned som en bombe blant de ansatte i Aller Media og Dagbladets hovedkvarter på Hasle.

Les også: Stangebye forlater Aller og Dagbladet

Artikkelen fortsetter under bildet.

Blir digitaldirektør: Stephan Granhaug blir nå digitaldirektør i Aller Media og får ansvaret for mediekonsernets digitalsatsinger.

Dag Sørsdahl begynte i stillingen som konsernsjef 10. august. Da Kampanje spurte om ham om det kommer omfattende endringer i konsernledelsen – og ellers i konsernet som følge av hans inntreden som toppsjef, svarte han slik:

- Dette har jeg ingen kommentarer til. Jeg vil først bli kjent med organisasjonen, publikasjonene, produktene, ledelsen, tillitsvalgte og ansatte, sa han i et intervju med Kampanje.

To uker senere er det klart at Sørsdahl har gjennomført sine første endringer i konsernledelsen.

Les mer: Ny Aller-sjef vil ikkegi opp papir

Ingen i Aller Media-ledelsen har vært tilgjengelig for kommentarer i ettermiddag.