Alle de kommersielle kanalene gikk på en smell med sine nylanseringer i går. TVNorge står for høstens mest omtalte nye konsept med «Adam søker Eva» og fikk betalt for forhåndsomtalen da 300.000 sjekket inn på premieren forrige uke. Nå har nyhetens interesse lagt seg og andre episode ble kun fulgt av 203.000 seere.

- Dette er trist lesing for nær sagt alle programmer på kommersiell tv. TV3 er nok lei seg for at «Råskap» går fra 125.000 til 75.000 seere, og Discovery som ser at «Adam søker Eva» har mistet 120.000 seere, sier tv-sjef Marianne Massaiu i Mediacom.

Også «Gift ved første blikk» glapp fra 243.000 seere forrige uke til 216.000 i går.

- Det er selvsagt alltid kjedelig når seertallene faller litt. Men vi var forberedt på at det kunne skje. Mange var nok litt ekstra nysgjerrige på premieren på «Adam søker Eva». 203.000 seere er en helt grei oppslutning. «Gift ved første blikk» klarer seg bra, og TVNorge var størst av alle kanalene i går i den kommersielle målgruppen. Det er gledelig, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

Les også: Seerne lot seg friste av naken-dating

Færre så Tusvik og Tønne
I går var det også duket for andre program av Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønnes nye talkshow på TV 2 kalt «Tusvik & Tønne talkshow». Premieren åpnet med 266.000 seere forrige uke. Det var under pari, mente tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat.

Les mer: - Under pari for Tusvik og Tønne

Bedre gikk det ikke på program to, som ble fulgt av 210.000 seere. Podcast-dronningene ble etterfulgt av dramakomedien «Dag» som kun trakk 147.000 seere. Det er ned 44.000 seere fra den allerede skuffende premieren.

- Vi må innrømme at vi hadde håpet at «Tusvik & Tønne talkshow» skulle få et lite løft i og med at det var så mye positive tilbakemeldinger etter premiereprogrammet. Programmet i går var også utrolig bra, og at det var synd ikke enda flere fikk det med seg, sier Bjarne Laastad, assisterende kommunikasjonssjef i TV 2.

Les også: Bunnivå for «Dag»

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Fra podcast til tv-skjermen: «Tusvik & Tønne talkshow» har ikke fått den starten TV 2 hadde håpet på. Foto: TV 2.

TV3-nedtur

Det var ikke TV3 som stakk av med seerne i går. «Råskap» fikk 75.000 seere i snitt og «Lukket visning» dro 83.000 seere.

- Dette er under pari på begge programmene, og vi både håper og tror at tallene vil ta seg opp igjen. Det var først og fremst starten på begge programmene som ødela snittet, og vi så for eksempel at seertallene doblet seg fra første til andre halvdel i «Råskap». Vi føler imidlertid at MTG TV er i en langt bedre flyt om dagen enn på samme tid i fjor, og når «Luksusfellen» har sesongpremiere neste onsdag vil det helt sikkert gi oss et ytterligere løft, sier pressesjef Line Vee Hanum i MTG TV.

I går valgte seerne i stedet å få med seg semifinalen i cupen på NRK2 som sto mellom Viking og Sarpsborg. 243.000 fulgte kampen og 325.000 så studio-sendingen etterpå.