Det som absolutt ikke skulle skje, skjedde da Amedias nettaviser gikk ned for telling samtidig som gårsdagens kommunevalgstemmer ble talt opp. Alle Amedias aviser ble rammet av feilen, blant dem Romerikes Blad.

- Det er selvfølgelig veldig trist for våre lesere, ansatte og alt, for å si det som det er. Her er det jo folk som har jobbet livskiten ut av seg for å få dette til å fungere, og så fungerer det ikke. Da er alle lei seg, sier nyhetssjef Lars Lier i Romerikes Blad til Kampanje.

Les mer: Valgsmell for Amedia

Vet hva som gikk galt
- Det var definitivt ikke hvordan kvelden skulle ha forløpt. Det kan du gjenta og sette to streker under, sier innovasjonsdirektør Pål Nedregotten i Amedia til Kampanje.

Han sier at de nå har en veldig klar indikasjon på hva som gikk galt da valgresultatene tikket inn i landets flere hundre kommuner i går kveld.

- Kort fortalt fikk vi en ekstraordinær belastning på en server vi ikke trodde skulle møte belastning. Amedia-avisene dekker godt over 200 kommuner og mer eller mindre alle oppsøker lokalavisen sin for å få resultatene. Den typen trafikk som vi opplevde mellom klokken 21 og 23 er en type trafikkvolum som vi bare opplever hvert fjerde år, sier Nedregotten.

- Vi var på sporet av feilen ganske raskt, men fordi trafikken holdt seg så konstant høy i perioden, gjorde det feilrettingen vanskeligere, legger han til.

- Men burde ikke dere vært forberedt på trafikken?

- Det er veldig vanskelig å konkludere med at vi ikke burde vært forberedt på trafikken. Det er en av de tingene vi synes er veldig vondt. Vi går ned når vi ikke skal gå ned. Alt annet er forklaringen på hvorfor noe skjer som ikke skal skje.

- Forferdelig vond følelse
Nedregotten legger ikke skjul på at frustrasjonen ute i lokalavisene har vært betydelig.

- Jeg forstår sinnet, forbannelsen og frustrasjonen til alle de lokalavisjournalistene som har jobbet beinhardt for å levere kjempegod valgdekning når valglokalene stenger.

- Hvor mye av denne frustrasjonen har du fått kjenne på?

- Det er klart at når dette skjer så gjør det vondt for alle de som sitter i beredskap på jobben når valgresultatene tikker inn. Vi har en betydelig beredskap når hendelser som dette valget skjer. Det var ikke mange av de som jobbet der som ikke hadde en forferdelig vond følelse.

Har rettet feilen
Nå fungerer alt som det skal for Amedias nettaviser.

- Trafikken i dag er skyhøy og vi klarer å ta unna den trafikken uten problemer. Hadde det vært valg i kveld, hadde vi ikke hatt noen problemer, men det er etterpåklokskap og hjelper ikke.

- Bør en sånn hendelse få etterspill?

- Det får andre svare på. Det vi har fokus på nå er å komme til bunns i hva som skjedde og hvordan det kunne skje.