Det dukker stadig opp aktører som forsøker å finne nye forretningsmuligheter på den eksplosive veksten i konsum av levende bilder på nett og en stor trend er de nye multikanalnettverkene som satser på de nye YouTube-talentene.

Nå har MTG-sjef Jørgen Madsen Lindemann fått mer tro på denne typen virksomhet for fredag morgen kjøper han seg opp til 81 prosent i selskapet Splay.

I en pressemelding fra det svenske mediekonsernet heter det at selskapet kjøper seg opp i Splay for å sette mer fart i den internasjonale ekspansjonen av det MTG kaller «det ledende multikanalnettverket i Skandinavia».

Spaly er allerede inne i Tyskland og har i dag over 120 millioner månedlige visninger fordelt på 430 YouTube-kanaler. Splays videoprodusenter eller «videostars» har 14 millioner abonnenter, heter det videre.

Blant innholdsprodusentene til Splay finner en kanaler som «I Just Want To Be Cool», «Clara Henry», «Rackartygarna», norske «Prebz &Dennis» og «Kristine Sloth» i Danmark.

Salget av annonser knyttet til disse kanalen seksdoblet seg I 2014, skriver MTG.

- Den sterke veksten til Splay gjenspeiler hvor attraktivt innholdet er og ikke minst potensiale i forretningsmodellen. Splay er en fantastisk underholdningsmerkevare for ungdommer og denne investeringen gjenspeiler både framgangen i vårt partnerskap så langt og våre ambisjoner for fremtiden, sier konsernsjef Jørgen Madsen Lindemann.

Aksjen til MTG på Stockholmsbørsen trenger også styrke etter å ha falt med nesten 13 prosent siste tolv måneder. MTG har i dag en markedsverdi på drøye 15 milliarder svenske kroner.