31. januar 2016 løper TV 2s avtale med staten ut, en avtale som blant annet forplikter TV 2 til å ha sitt hovedkontor i Bergen. Ennå er ikke Kulturdepartementet og TV 2 blitt enige om en ny avtale og en ny avtale blir utlyst av kulturminister Thorhild Widvey mens forhandlingene med TV 2 fortsetter.

Et stridstema vil trolig bli TV 2s reiseregninger. Ifølge VG er det gjort flere interne beregninger på hva det koster TV 2 å være til stede både i Oslo og Bergen. Kanalen mener at merkostnadene ligger mellom 70 og 100 millioner kroner. 10 millioner av dette er kjøp av flybilletter mellom Oslo og Bergen. Av TV 2s 950 ansatte, jobber litt over halvparten i Bergen, hvor de er kontraktsmessig forpliktet til å være. Arbeidsreiser til og fra hovedstaden er en vesentlig kostnad for kanalen, for å opprettholde denne forpliktelsen.

- TV 2 har et ønske om å være i Bergen og drive med nyheter. Det ligger til grunn for hele TV 2s profil, sa TV 2-sjef Olav T. Sandnes til Kampanje fredag da han kommenterte kulturministerens stortingsmelding om allmennkringkasting.

Les mer: TV 2-sjef bekymret for ny tv-avtale

Les mer: - TV 2-avtale i spill

Nyheter og allmennkringkasteroppdrag er svindyrt for TV 2 og det vil i stadig større grad sette marginene under press for det Egmont-eide tv-konsernet.  Det var essensen i en rapport om de økonomiske konsekvensene av TV 2s avtale med staten. Rapporten, som ble utført av professor Trond Bjørnenak ved Norges Handelshøyskole (NHH) på oppdrag fra TV 2, ble presentert i november i fjor.

 - Staten må knekke finansieringsnøtten. De skjønner at TV 2 har en smertegrense. Jeg tror at Kulturdepartementet og de som utøver mediepolitikk er i ferd med å tenke nytt. Staten gjør mange offentlige innkjøp, for eksempel innen samferdsel og forskning. Noe lignende kan også skje på TV 2-området. Jeg kan vanskelig se at markedet kan løse dette. Det må komme en eller annen statlig finansering, sa Bjørnenak til Kampanje.

Les mer: Kunne tjent 724 mill. med TVNorge-margin

Les mer: Taper stort på TV 2-nyheter