Konkurransen i mobiltelefonmarkedet tilspisser seg ytterligere, når Get nå er ett skritt nærmere å ta opp kampen med de store aktørene Telenor og TeliaSonera og den nye aktøren Ice i mobilmarkedet.

Les også: Skal bygge merkevare i «kaos»-marked (krever innlogging)

Til nå har en klausul i Gets avtale med Telenor hindret oppstart av egne mobilnettverkstjenester, men nå skal denne fjernes, ifølge Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (NKOM).  Det er denne beskjeden Get og kommunikasjonsdirektør i selskapet, Øyvind Husby, har ventet på.

- Kundene våre sier at de også vil kjøpe mobiltjenester fra oss. Vi går inn i dette for å bli en stor aktør, sier direktør for samfunnskontakt Øyvind Husby i Get til Finansavisen.

Til Kampanje sier Husby at den endelig beslutningen ennå ikke helt er tatt, men at beskjeden fra NKOM er svært gledelig.

- Vi vurderer å lansere, og seieren i går var viktig. Men vi har ikke tatt noen beslutning enda. Noen medier trekker det litt langt, sier Husby til Kampanje. 

Det er likevel ingen tvil om at Get er svært interessert i å gå inn i det attraktive privatmarkedet for mobiltelefoni. Det var i fjor høst at Get ble kjøpt av det danske teleselskapet TDC for nærmere 14 milliarder kroner.

Les også: Get solgt for 13,8 milliarder

Dermed kan det være duket for en ny aktør på det norske mobilmarkedet. Get blir en såkalt virtuell mobiloperatør, det vil si at selskapet leier nettverk av enten Telenor, TeliaSonera eller Ice, som er nettverkseiere her i Norge. 

Selskapet leverer i dag tv og internett til om lag 500.000 norske husholdninger og har et potensielt kundegrunnlag på 1,2 millioner kunder.

- Det er helt avgjørende at den nye reguleringspakken som Nkom nå legger frem gjør det mulig å etablere seg – og det er helt avgjørende at det kommer inn en mekanisme som regulerer hvilke priser Telenor kan ta fra oss, sier Husby til Kampanje.

Selv om delseieren i går kveld smakte godt, mener Get fortsatt at myndighetene har en jobb å gjøre.

- Jobben til myndigheten er ikke gjort. Det er helt avgjørende at den nye reguleringspakken som Nkom nå legger frem gjør det mulig å etablere seg, og det er helt avgjørende at det kommer inn en mekanisme som regulerer hvilke priser Telenor kan ta fra oss, sier han.

Han viser til at Get i dag taper 18 kroner per kunde per måned på sitt dataprodukt Get Mobil fordi prisene han får fra Telenor «er for høye».

- Dette må norske myndigheter nå må gjøre noe med. Gjør myndigheten sin del av jobben de neste månedene – skal vi gjør vår – skape Norges mest spennende Mobiloperatør, sier han.

Han har videre en klar oppfordring til Telenor Norge-sjefen Berit Svendsen.

- Det er nå viktig at Berit Svendsen som leder den dominerende aktøren Telenor begynner å rette seg etter vedtakene fra Nkom og ikke ha som strategi å trenere alt som kan skape konkurranse i mobilmarkedet, sier han.