Rune Indrøy har vært ansatt i TV 2 siden oppstarten i 1992, først som nyhetsreporter, og sittet i ledergruppen siden 1997. Som kommunikasjonsdirektør har han vært mediehusets ansikt utad i flere sammenhenger. Nå gir han seg helt.

- «All good things must come to end»?

- Ja, det kan du si. Det har vært mange utrolig interessante år med store begivenheter og store saker. Jeg er veldig stolt over det jeg har vært med å bygge opp, sier Indrøy.

Han forlater TV 2-huset et snaut halvår etter at Olav Sandnes overtok sjefsjobben etter Alf Hildrum og satte i gang et nytt kapittel i TV 2-historien.

- Ja, det et er timingen nå. Jeg har sittet ekstremt lenge i denne ledergruppen og har nå passert 50 år. Jeg har veldig lyst på en etappe til i arbeidslivet, sier han.

Les også: Olav T. Sandnes: - En vemodig dag

Har signert sluttavtale
Hva det blir vet han ikke, men han sier han skal bruke «en lang sommerferie» til å tenke seg om.

- Vi får se hva det blir. Jeg har en del tanker og har fått en del spennede henvendelser.

Indrøy har som flere av de øvrige i TV 2-ledelsen hatt en sluttavtale med sin arbeidsgiver og det er denne rettigheten han nå har utøvd.

- Det blir sikkert en del på spørsmål om dette, men sluttpakken er konfidensiell. Det jeg kan si er at jeg har signert på en sluttavtale som jeg er fornøyd med og som gjenspeiler et stykke på vei de verdiene jeg har vært med på å skape, sier han.

Indrøy sier avtalen som ga han mulighet til å forhandle frem en sluttavtale har ligget der lenge og at det er en avtale mellom lederne i TV 2 og TV 2 som arbeidsgiver.

- Hele ledergruppen sitter på slike avtaler og jeg har nå grepet denne muligheten. Et av punktene i lederavtalen er at det kan forhandles om en sluttavtale dersom man ønsker det på et gitt tidspunkt. Det er en avtale der det ligger en garanti i bunn og en forhandlingsmulighet.

- Hva er bakgrunnen for at disse avtalene ble laget?

- Jeg vil tro at de fleste store virksomheter er utstyrt med denne type avtaler. Den gir en sikkerhet hvis man går videre, sier han.

Avviser bokplaner
Indrøy henviser til den nye TV 2-sjefen Olav T. Sandnes på spørmålet om hans avgang henger sammen med et ønske fra den nye sjefen om å gjøre endringer i ledergrippen i TV 2.

- Har TV 2 en god person til å fylle skoene dine med?

- Det får du nesten ta med Sandnes. Men skulle jeg ha fortsatt i TV 2 måtte jeg hatt et nytt fem-seksårsperspektiv og skulle jeg gjøre noen annet i mitt arbeidsliv så var det tiden for å gjøre det nå.

- Skal du skrive TV 2-bok nå?

- Jeg kan avkrefte ryktene om at jeg skal skrive bok. Det overlater jeg til Davy Wathne.

- Er det noen flere historier igjen å fortelle fra TV 2?

- Det kan jeg garantere. Det er ganske mange.

- Tåler de dagens lys?

- Noen av dem.

- En rar dag
- Du har jobbet med alle TV 2-sjefene oppgjennom årene. Er det en av dem du vil trekke frem?

- De har vært veldig forskjellige og jeg har jobbet godt med dem alle sammen. Jeg har lært utrolig mye underveis, selv om det har vært mye jobbing. I perioder har jeg hatt følelsen av at jeg har bodd i TV 2.

- Ingen som er sure på hverandre eller bitre i dag?

- Nei, overhodet ikke. Jeg er utrolig takknemlig for det jeg har fått lov til å være med på, men det er en rar dag. Jeg har levd så til de grader med TV 2 i hele døgnet i så mange år, sier Indrøy.