I dag presenterte sjef for TVNorge og Discovery Networks, Harald Strømme, og programdirektør Eivind Landsverk tv-konsernets planer for høsten. Det er først og fremst en økt satsing på sport som skal gi TVNorge-familien ny vekst.

- De siste årene har vi kastet oss inn i kampen om viktige sportsrettigheter. Denne høsten viser vi Norges avgjørende kamper i EM-kvaliken i fotball, og vi lanserer en helt ny norsk sportskanal. I tillegg har vi nylig sikret oss rettighetene til verdens største golfturnering, PGA Tour, sammen med ishockey-VM de to neste årene og UEFA Europa League. Skal du følge norske fotballag i Europa de neste årene, vil det bli på MAX og Eurosport, sier Strømme.

Programdirektør Eivind Landsverk er stolt av høstens tv-meny.

- Det er fortsatt det tradisjonelle tv-markedet som bringer inn mest penger, og målet er å sparke fra oss igjen til høsten. Det blir tøft, men vi har en sterk meny å by på. Vi fortsetter den tunge satsingen vår på humor. I kveld med YLVIS LIVE og Brille er tilbake. I tillegg har vi to helt nye humorprogrammer, ledet av tospannet Odd-Magnus Williamson og Henrik Thodesen og av Magnus Devold. Vi er også tilbake med noen av våre aller sterkeste flaggskip, som Alt for Norge, 71° nord, Åndenes makt og Sinnasnekker’n, sier Eivind Landsverk.

Her er høstmenyen:

TVNorge

I kveld med YLVIS LIVE (sesong 5)
I fjor annonserte brødrene Bård og Vegard Ylvisåker at 2015 ville bli et sabbatsår fra TV-skjermen. Nå har de ombestemt seg.

71° nord (sesong 17)
Nå er originalversjonen tilbake for syttende gang. Og for tiende året på rad er det Tom Stiansen som skal lede de tolv deltakerne gjennom harde prøvelser i spektakulære kulisser, helt fra Lindesnes til Nordkapp.

Adam søker Eva (NY)
I Adam søker Eva starter datingen der den ellers gjerne slutter: ansikt til ansikt, uten en tråd.

Alt for Norge (sesong 6)
 Reality-programmet Alt for Norge er tilbake. Programleder Henriette Bruusgaard tar med seg tolv sjarmerende og frittalende norsk-amerikanere for å jakte på sine røtter og konkurrere om hvem som er den «norskeste» deltakeren.

Brille (sesong 3)
Det humorbaserte kunnskapsprogrammet med Harald Eia og Bård Tufte Johansen tilbake for tredje gang på kanalen.

Dansken & Fingern – best i alt (NY)
Esben «Dansken» Selvig og Thomas «Fingern» Gullestad elsker å vedde. I Dansken & Fingern – best i alt vedder de mot hverandre, og de vedder mot kjendiser og folk flest.

Gift ved første blikk (sesong 2)
I kjærlighetseksperimentet Gift ved første blikk følger seerne par som møttes for første gang ved alteret.

En helt vanlig dag (NY)
I En helt vanlig dag møter vi humor-eliten under helt vanlige omstendigheter, på en helt ordinær hverdag. Men helt ordinært blir det ikke. Programledere er Odd-Magnus Williamson og Henrik Thodesen.

Kjendiskveld med Magnus Devold (NY)
Ylvis-sidekick Magnus Devold får sitt eget program på TVNorge.

Montebello Camping (NY)
Hver sommer tilbringer vi seks millioner gjestedøgn rundt omkring på norske campingplasser. I høst inviterer TVNorge alle sine seere med på ferie til Montebello Camping.

Sinnasnekker'n (sesong 6)
Til høsten redder Sinnasnekker’n Otto Robsahm nye parforhold fra mandag til torsdag på TVNorge.

Typisk deg med Petter Schjerven (sesong 3)
 Petter Schjerven gir seerne nok et dypdykk i menneskesinnet – uten selvhjelpsbøker eller freudiansk psykoanalyse.

Åndenes makt (sesong 11)
I over hundre episoder har programleder Tom Strømnæss og hans klarsynte jaktet på forklaringer på uforklarlige fenomener.

Kampanje kommer med mer fra presentasjonen.