I februar skrev Kampanje om etableringen av det nye selskapet Snapsale. Bak rubrikkselskapet står eks-Google-utvikler, gründer og majoritetseier Geir Engdahl som sammen med partner Olav Djupvik har utviklet en helt ny teknologi som skal fungere som en markedsplass for kjøp og salg av bruktgjenstander på nett. Men til forskjell fra Finn, Ebay og kjøp- og salg-grupper på Facebook, flytter Snapsale hele markedsplassen til mobile plattformer, sosiale medier som Instagram og Twitter og Google.

Derfor kjøper Schibsted seg opp
Nå er det klart at Schibsted øker sin eierandel i selskapet fra 20 til 37 prosent gjennom en emisjon. Det bekrefter mediekonsernet overfor Kampanje nå i ettermiddag. Administrerende direktør Lars Vangen Jordet i Schibsted Vekst forklarer hvorfor Schibsted kjøper seg opp i et digitalt rubrikkselskap når Schibsted-eide Finn kontrollerer over 90 prosent av markedet.

- Digitale markedsplasser er kjernevirksomhet for Schibsted. Vi eier en rekke selskaper av denne typen verden over og vi vil alltid være på utkikk etter det neste, nye og spennende selskapet. Schibsted vil alltid være nysgjerrig på det som venter rundt neste sving. Vi synes Snapsale har en spennende tilnærming til markedet og til teknologien. De tenker på en annen måte og bygger annen teknologi enn det Schibsted har gjort. De har et veldig kompetent og sterkt team med Geir Engdahl spissen. Vi tror Snapsale kan bringe nye verdier til Schibsted, sier administrerende direktør Lars Vangen Jordet i Schibsted Vekst til Kampanje.

Artikkelen fortsetter under bildet

Går raskt unna: Schibsted Vekst-direktør Lars Vangen Jordet har økt mediekonsernets eiermakt i det nye, digitale rubrikkselskapet Snapsale fra 20 til 37 prosent i løpet av kort tid. Han er taus om prisen og planer om ytterligere oppkjøp.

Skal være verdt 50 millioner
Etter det Kampanje forstår betaler Schibsted et tosifret millionbeløp for posten i Snapsale. Det nystartede selskapet skal være verdt mellom 45 og 50 millioner kroner. Schibsted Vekst-direktør Lars Vangen Jordet er taus om prisen på aksjene.

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

- Er målet å overta hele selskapet på sikt?

- Det har jeg ingen kommentarer til.

- Jakter Schibsted på lignende selskaper i Norge og utenfor landet?

 - Vi vil alltid være på leting etter spennende, innovative digitale markedsplasser, både i Norge og internasjonalt, svarer Jordet.

- Håper på Finn-samarbeid
Snapsale-ledelsen er fornøyd med at Schibsted øker sin eiermakt i selskapet.

- Det vi håper på nå er å finne gode samarbeidsformer med andre classified-selskaper i Schibsted. Vi håper at vi med dette kan samarbeide med Finn og jeg opplever også at det er noe Finn er åpne for, sier daglig leder i Snapsale, Erland Bakke, til Kampanje.

Les også: Schibsted bygger Finn-konkurrent

Schibsted har de siste årene rullet ut en rekke forskjellige rubrikkselskaper globalt, styrt fra blant annet hovedkontoret til Schibsted Classified  Media i Barcelona. Da Kampanje snakket med Bakke i forbindelse med lanseringen av Snapsale var planen å  gå globalt med den nye digitale rubrikktjenesten.

- Vi vil operere som et «stand alone»- selskap, men det er klart Schibsted har en betydelig erfaring og kompetanse på dette området. Vi håper å finne samarbeidsformer med andre Schibsted-selskaper som har en sterk classified-posisjon og få nærere relasjoner til Barcelona, sier Bakke.

Les også: Skal bruke millioner på Snapsale-lansering

Les også: Her er Finn-utbryternes nye digitalhåp