Lalia Madsö gir seg som sjefredaktør i Aller Media-eide Henne. Det bekrefter hun overfor Kampanje.

- I løpet av det siste året har jeg vurdert en ny livsvei der  holistisk helse, kosthold og miljø har vært et viktig fokus. Etter hvert som fokuset i samfunnet vil øke på preventiv helseomsorg, ønsker jeg nå å  jobbe direkte med mennesker, for å veilede og inspirere dem til sunnere valg når det gjelder kosthold og personlige forhold som familie, jobb og livsstil. Mot slutten av året er jeg ferdig utdannet holistisk helsecoach, og jeg vil altså dele min nyervervede kunnskap innen integrert ernæring og grønn livsstil med andre kvinner gjennom min nye blogg Happymom.no, men også ved å jobbe med holistisk helsecoaching overfor både privatkunder og næringsliv, sier Madsö til Kampanje.

Vil inspirere på bloggen
Hun forteller dette om sin bloggsatsing:

- Min nye virksomhet handler om å daglig motivere andre som har lyst til å ta sunnere og grønnere valg, men som ikke helt vet hvor de skal starte. Derfor starter jeg nå opp et nytt bloggkonsept innenfor helse- og livsstilsområdet, der jeg blant annet vil fokusere på mor og barn fordi jeg mener en sunn kropp og gode matvaner starter i barndommen.  Jeg vil gjennom bloggen bidra med inspirasjon og konkrete råd til en sunnere, grønnere og gladere familiehverdag, sier Madsö, som ikke bryter helt med Aller Media.

- Jeg kommer til å fortsette et samarbeid med Aller Media via AdLink, og med bidrag fra min kommende blogg Happymom.no til digitale plattformer med kvinner som målgruppe når bloggkonseptet lanseres om kort tid.

Overtok etter Arnstad
Madsö overtok som sjefredaktør etter Ellen Arnstad, som trakk seg som Henne-redaktør i 2011.

Madsö har tidligere jobbet i Egmont Publishing (daværende Hjemmet Mortensen) og var blant annet sjefredaktør for storsatsingen «Du - denne uken». Bladet ble lansert med brask og bram rett før finanskrisen høsten 2008 og ble lagt ned etter to måneders drift.

Arnstad hentet selv inn Madsø til stillingen som redaktør og nestkommanderende i Henne i mai 2010 fra konkurrenten Elle der Madsø jobbet som redaksjonssjef.

Les også: - Jeg har stor respekt for Ellen Arnsta

Tror bladene kan overleve
Madsö tror dameblader som Henne vil kunne overleve i et tøft mediemarked dersom magasinene lykkes med satsingen på nettet og i jakten på nye inntektskilder.

- Jeg tror at utsiktene for magasiner er god dersom man greier å utnytte merkevarene maksimalt på digitale plattformer samt finne nye forretningsområder å vokse på, sier hun.