Samtidig med at Schibsted er inne i en dragkamp med blant andre Bonnier om det svenske rubrikknettstedet Hemnet, spanderer mediekonsernet en fet aksjebonus på sine sjefer. Schibsted varsler i en børsmelding onsdag morgen at det har tildelt aksjer til deltakere i konsernets prestasjonsbaserte aksjekjøpsprogram fra 2012, for øvrig et år mediekonsernet kuttet 500 millioner kroner i de norske og svenske mediehusene.

Les også: - Bonnier vil snappe nettsted fra Schibsted

Les også: - Vil ikke selge til Schibsted

Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal står på listen over de 18 primærinnsiderne i konsernet som nå mottar Schibsted-aksjer. Han er blitt tildelt aller mest, 7.154 a-aksjer til en markedsverdi av 1,8 millioner kroner. Konsernsjefen sitter nå på a- og b-aksjer i mediekonsernet for totalt 11,6 millioner kroner. Finansdirektør Trond Berger får aksjer til en verdi på 1,2 millioner kroner i denne runden og eier Schibsted-aksjer for samlet 7,3 millioner kroner. Schibsted Classified-sjef Terje Seljeseth er nummer tre i denne omgangen av aksjedryss i mediekonsernet. Han kan glede seg over å motta en aksjebonus verd 1,1 millioner kroner og har nå totalt Schibsted-aksjer med en markedsverdi på 5,5 milllioner kroner. Deretter følger Schibsted Norge-sjef Didrik Munch, som får aksjer for snaut én million som takk for innsatsen. Hans samlede post i mediekonsernet er i skrivende stund verd 4,6 millioner.

Schibsteds a-aksje selges for 248 kroner og b-aksjen for 237 kroner når handelen starter på Oslo børs i dag.

Se listen over Schibsted-profilene som mottar aksjer her