Mediehuset Tek, som er eid av Amedia, skal være i spill. Etter det Kampanje forstår kan medieselskapet bli solgt i løpet av kort tid. Men partene holder kortene tett inntil brystet.

- Det har vi ingen kommentarer til, sier en ordknapp konsernsjef i Amedia, Are Stokstad, til Kampanje.

Tidligere i år solgte Amedia tre lokalaviser i Trøndelag for rundt ti millioner kroner. Amedia jobber på spreng med å transformere sine lokalaviser i et marked med fallende papirannonseinntekter. Mye handler om å trygge de store abonnementsinntektene på digitale plattformer og skape nye, digitale inntektsstrømmer.

Les også: Stokstad - Naiv tro på digitalveksten

Les også: Adressa kjøper tre Amedia-aviser

Kan bli ny eier
Etter det Kampanje kjenner til er Teknisk Ukeblad (TU) en høyaktuell kjøper av Mediehuset Tek, som har flere teknologinettsteder i porteføljen. Administrerende direktør og ansvarlig redaktør i TU, Jan M. Moberg, er ikke ukjent med å handle medier. TU kjøpte i 2014 Digi.no fra Aller Media, og nå kan et nytt oppkjøp være på trappene.

- Vi har ingen kommentarer til slike spekulasjoner. Mediehuset Tek er et flott selskap med flotte medarbeidere, sier en ordknapp Moberg til Kampanje.

Les også: Budsjett-bom i Teknisk Ukeblad

Les også: Teknisk Ukeblad kjøper Digi

Heller ikke sjefen i Mediehuset Tek er veldig snakkesalig.

- Jeg har ingen kommentarer til dette, sier ansvarlig redaktør Per Øivind Skard i Mediehuset Tek til Kampanje.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kan bli større: Teknisk Ukeblad, anført av toppsjef Jan M. Moberg, vant nylig Fagpresseprisen. Nå kan medieselskapet bli enda større. Foto: NTB Scanpix.

Fusjonerte i 2010
Det var i 2010 daværende A-pressen og Edda Media bestemte seg for slå sammen Mediehuset Digital, som tilhørte A-pressen, og Hardware-nettverket, som Edda eide. Året etter kjøpte A-pressen hele Edda for 1,5 milliarder kroner. Siden sammenslåingen har Mediehuset Tek gått med underskudd. I 2013 fikk selskapet et underskudd på 31,8 millioner etter å ha gjort en avskrivning på 29 millioner kroner. Omsetningen, som har steget de siste årene, var på 37,4 millioner.

Store underskudd
Kampanje skrev tidligere i år at TU fikk et overskudd på 700.000 kroner i 2014, som kom som en hyggelig overraskelse på TU-sjef  Jan M. Moberg, som hadde budsjettert med et underskudd på 1,8 millioner kroner. TU har tapt 30 millioner kroner siden finanskrisen i 2009 og det er særlig fallende papirannonseinntekter som har satt selskapet under press. Digitalinntektene har imidlertid vokst betydelig de siste årene, men ikke nok til å demme for papirfallet. Det har ført til kostnadskutt og nedbemanning. De siste to årene har TU gått i pluss.

Les også: Slår sammen teknologi-nettsteder