I forrige uke skrev Kampanje at Amedia var i ferd med å selge Medehuset Tek, og at Teknisk Ukeblad Media (TU Media) var en høyaktuell kjøper.

Nå blir kjøpet bekreftet av partene. TU Media erverver 100 prosent av aksjene i selskapet, med overtakelsesdato 1. september.  TU Media blir med oppkjøpet det største og ledende mediehuset innenfor områdene teknologi og IT i det norske markedet.

Les også: Amedia selger nettaviser

- Endrer TU Media for alltid
Toppsjef i TU Media bruker store ord når han beskriver kjøpet av det Amedia-eide medieelskapet.

- Dette kjøpet endrer TU Media for alltid. Vi blir en betydelig digital publisist. Vi vokser også innenfor konferanser. Dette er viktige områder for oss å vokse på, sier administrerende direktør og ansvarlig redaktør Jan M. Moberg i TU Media.

Han mener kjøpet styrker TU Media.

- Vi ser frem til å få med oss flere dyktige medarbeidere og innarbeidede merkenavn. Kjøpet styrker TU Media sin posisjon og ambisjon i det norske markedet. Vi vil med dette nå ca. 20 prosent av den lesende norske befolkning ukentlig. Det er trolig verdensrekord for en publisist med fokus på teknologi, sier Moberg.

Are Stokstad: - Industrielt riktig
Oppkjøpet omfatter nettstedene tek.no, teknofil.no, diskusjon.no, insidetelecom.no og gamer.no – i tillegg til Tek-konferansen, som arrangeres vår og høst. Tjenesten prisguiden.no, som hittil har vært en del av Mediehuset Tek, blir skilt ut og er en virksomhet Amedia ønsker å utvikle videre.

Konsernsjef Are Stokstad i Amedia er fornøyd med avtalen.

- Vi mener det er strategisk og industrielt riktig at disse nettstedene blir eid av noen som har teknologi og IT som sitt kjerneområde, slik TU Media har, sier konsernsjef Are Stokstad i Amedia i en kommentar.

Fusjonerte i 2010
Det var i 2010 daværende A-pressen og Edda Media bestemte seg for slå sammen Mediehuset Digital, som tilhørte A-pressen, og Hardware-nettverket, som Edda eide. Året etter kjøpte A-pressen hele Edda for 1,5 milliarder kroner. Siden sammenslåingen har Mediehuset Tek gått med underskudd. I 2013 fikk selskapet et underskudd på 31,8 millioner etter å ha gjort en avskrivning på 29 millioner kroner. Omsetningen, som har steget de siste årene, var på 37,4 millioner.

Store underskudd
Kampanje skrev tidligere i år at TU fikk et overskudd på 700.000 kroner i 2014, som kom som en hyggelig overraskelse på TU-sjef  Jan M. Moberg, som hadde budsjettert med et underskudd på 1,8 millioner kroner. TU har tapt 30 millioner kroner siden finanskrisen i 2009 og det er særlig fallende papirannonseinntekter som har satt selskapet under press. Digitalinntektene har imidlertid vokst betydelig de siste årene, men ikke nok til å demme for papirfallet. Det har ført til kostnadskutt og nedbemanning. De siste to årene har TU gått i pluss.